Telia ja Kääriku spordibaas hakkavad arendama tulevikutehnoloogiaid

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku spordibaas.
Kääriku spordibaas. Foto: Telia

Kes ei tahaks enda kehast ja selle olukorrast kõike teada?! Ent tüütu on külastada erinevaid arstikabinette ning toitumisspetsialiste. Elu on ju kiire ja seda rohkem on vaja tervisele tähelepanu pöörata, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Telia ja Kääriku Spordibaas sõlmisid koostöömemorandumi, mille sisuks on luua spordibaasist koht, kus eelkõige sportlased, aga ka tavainimesed, saaksid erinevaid andureid kasutades ja sporti tehes oma keha olukorda kaardistada

Telia Internet of Things (IoT) valdkonna juht Toomas Kärner tutvustab, mis roll Telial projektis on ja mida täpsemalt plaanitakse teha.

Mida Kääriku spordibaasis täpsemalt tegema hakatakse?

Kääriku Spordibaas peaks kujunema väga moodsaks sportimise keskkonnaks, mis kasutab ära IoT valdkonna andmekogumise võimalused ning pakub spordibaasi külastajatele väga kvaliteetseid analüüsitud terviseandmeid.

Rohkem olümpiamedaleid Eestisse võiks olla selline kaugem ja laiem eesmärk.

Soov oleks, et läbi sellise andmete põhise lähenemise, kasutades ära kõiki tänapäevaseid andmeanalüüsi ja hankimise võimalusi, suudaksime Eesti sporti toetada kujul, mis tooks mõne särava medali näiteks Olümpialt. Rohkem olümpiamedaleid Eestisse võiks olla selline kaugem ja laiem eesmärk.

Kuidas see andmete kogumine ja analüüsimine toimuma hakkab?

Näiteks, spordihuviline tuleb nädalaks Käärikule ning saab omale külge erinevad andurid, mis kaardistavad ära tema toitumise, liikumise, südametöö, kehakaalu, geenid, verepildi jne. Nädala lõppedes on andmetest moodustunud tervikpilt, mis näitab ära, kui tervislikult inimene elab ning kas on vaja teha oma toitumises või liikumises mingeid muudatusi.

Mis rolli projektis täidab Telia ja millal valmivad esimesed tööviljad, loe juba lähemalt tehnoloogiaportaalist Digitark.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles