11 äppi, mis peavad nutiseadmes olema

, Digitarga külalisautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pixlr on tõhus äpp otse nutiseadmes fotode töötlemiseks.
Pixlr on tõhus äpp otse nutiseadmes fotode töötlemiseks. Foto: Pixlr.com

Nii nagu on iga nutitelefoni kasutaja erinev, on täiesti erinev ka lemmikäppide valik. Enamikul kasutajatel on äppide nimekiri segu praktilistest abimeestest ning meelelahutajatest. Olen enda kasutuskogemuse põhjal leidnud 11 äppi, mis lausa peavad telefonis olema, et seadmest maksimum välja võtta, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalis Digitark.

Prisma

Foto väärtus on ajaga langenud järjest madalamale. Igal aastal laaditakse internetti triljoneid pilte – nende seast leiab palju tipptasemel jäädvustusi, kuid valdav osa on siiski mitte kuigi professionaalsed telefoniklõpsud.

Prisma võtab tavalised pildid ja teeb neist kunstiteosed. See, kuidas Prisma fotosid loeb, on rabav. Lõpuks ometi oleme astunud Instagrami filtritest suure sammu edasi unikaalsema fototöötluseni.

Prisma teeb fotod kunstiteosteks.
Prisma teeb fotod kunstiteosteks. Foto: Ekraanitõmmis rakendusest Prisma

Airbnb

Airbnb on kohustuslik äpp eelkõige reisihuvilistele, pakkudes huvitavaid öömaju rohkem kui 34 000 linnas üle terve maailma. Kõik käib väga lihtsalt nagu tänapäevasele nutiteenusele kohane: leia sobiv ulualune, vaheta omanikuga infot, millal plaanid saabuda ja edasi näed juba juhiseid, kuidas kohale jõuda. Maksed toimuvad samuti äpisiseselt.

Google Photos

Google Photos organiseerib fotod nii, et neid on hiljem lihtne leida. Nutikas otsing tunneb ära inimesed ja kohad ning tihtipeale isegi erinevad objektid. Veel meeldib talle omaalgatuslikult monteerida filmikesi, ülevaatlikke lugusid, kollaaže ja animatsioone. Lisaks automaatne varundamine.

Telia SAFE

Viirused liiguvad mööda seadmeid, proovides kätte saada tundlikke andmeid. See on piisav põhjus, et kaitsta ennast sissetungijate eest. Telia SAFE on üks koostöös F-Secure’ga loodud ning korduvalt rahvusvahelisi auhindu võitnud viirusetõrjeprogramm, mis kaitseb seadet viiruste eest, võimaldab kasutuid äppe sulgeda, telefoni asukohta vaadata ja palju muud. Lisaks saab seda kasutada kõikides nutiseadmetes alustades lauaarvutitest ja lõpetades nutitelefonidega.

Pixlr

Pixlr on korralik fototöötluseks mõeldud äpp, millega saab foto kiiresti sobivasse formaati lõigata, pöörata ja muidugi lõputult tuunida. Laiskadele on olemas ka automaatse pildiparandamise võimalus, mis korrigeerib kärmelt värvid ja parandab valgustuse puudujääke.

Millised on ülejäänud 6 eluliselt vajalikku rakendust sinu ja sinu nutiseadme jaoks, vaata juba lähemalt tehnoloogiaportaalist Digitark.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles