Karbist välja: Samsungi vee- ja põrutuskindel Galaxy XCover 4 (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galaxy Xcover 4
Galaxy Xcover 4 Foto: Mobiilifoto

Samsung toob aprillis Eestis turule tuliuue vee- ja põrutuskindla nutitelefoni Galaxy XCover 4, millel on eelkäijaga võrreldes suurem ekraan, stiilsem disain, õhem korpus ja parem mälu. Võtsime täna selle karbist välja ja vaatasime lühidalt, mida seade endast kujutab.

Esmamulje: seade rõhutab disainis igati oma peamist eripära – tugev, vastupidav ja kindel nutitelefon. Ametliku standardi kohaselt on veekindluse näitajaks IP68 – kuni 1,5 meetri sügavusel vees peaks see vastu pidama vähemalt kuni 30 minutit. Lisaks on seadme tolmu-, põrutuse-, vibratsiooni- ja temperatuurikindlus palju kõrgem kui tavaseadmete puhul.

See kõik väljendub esmalt seadme korpuses, mis jätab selgelt jõulisema, kuid kaugeltki mitte liiga robustse mulje – pigem praktiline ja asjalik ning häbeneda pole kindlasti vaja ka peenematel üritustel. «Jätab väga usaldusväärse ja vastupidava mulje, mulle meeldib,» kõlas naiskolleegi esmareaktsioon toimetuses.

Foto: Mobiilifoto

Ruudustik hästi kätte sobituval tagaküljel ja diagonaalmuster külgedel teenivad libisemiskindluse saavutamise eesmärki. Kõik nupud külgedel ja esiekraani allosas on selgelt eristuvad ja vajutamine neile tajutav ka läbi kinda – virtuaalklahvid pole selle mobiili stiil. Seega igal juhul kasulik seade igaühele, kel tarvis palju «objektil» viibida.

Foto: Mobiilifoto

Ja et objektil viibijate töö iseloom võib olla väga erinev – rabamatkast kraavi kaevamiseni –, siis on Samsung teinud veel ühe väga asjakohase arenduse. Uue mudeli puhul saab iga kasutaja ise vasaku serva ülemist nn XCover Key nuppu seadistada just tema puhul sagedasti kasutatavate rakenduste, olgu siis kalkulaatori, taskulambi, kaamera või mis iganes muu äpi, avamiseks. Lühike vajutus avab ühe ja pikk vajutus mõne teise rakenduse.

Aku puhul ei pea igavesti leppima tehases sisestatud toiteallikaga (korralik 2800 mAh kohe sees), sest selle seadme puhul on see jäetud vahetatavaks. Laadida saab «vana hea» USB 2.0 laadijaga (see, mille puhul peab veel ise jälgima, mis pidi laadija otsik pesasse sisestada).

Foto: Mobiilifoto

Lasin seadme korra ka Quadranti analüüsiäpist läbi. Tulemused järgmised. Neljatuumaline, 1,43 MHz protsessor. Tarkvaraplatvorm Android 7.0. Ekraani resolutsioon 720 x 1280 MP, pikslitiheduseks teeb see 5-tollise ekraani puhul 295. Sensorid tõlkimata kujul: Accelerometer, Magnetometer, Screen Orientation Sensor, Motion Sensor, Samsung GeoMagnetic Rotation Vector Sensor, Samsung Orientation Sensor, Proximity, Light. Hääljuhtimine veel tarkvara poolelt lisaks.

Seade ei ole seejuures samade mõõtmetega konkurentide kõrval sugugi raske – 172 grammi (kõigi maailma nutitelefonide keskmine kaal on hetkel 152 grammi).

Telefonil on 13 MP (ava suurusega f/1.9)  taga- ja 5 MP (f/2.2) esikaamera. Funktsioonides näiteks panoraamvõtted, näotuvastus ja HDR. Kiirelt üks foto ka toimetuse pikast koridorist:

Foto: Mobiilifoto

Salvestusmälu on seadmel 16 GB (laiendatav micro SD-ga kuni 256 GB) ja RAM-i näitajaks keskpärane 2 GB.

Galaxy XCover 4 jõuab Eestis müügile aprilli keskel ning selle soovitatav jaehind on 249 eurot. Telefon tuleb vaid tumehallis värvitoonis.

Kokkuvõte: korraliku tark- ja riistvaraga seade, mille põhiline tugevus on stiilselt välja mängitud vastupidav välimus. Selge ostusoovitus üsna paljudele sihtrühmadele, ka hinna ja kvaliteedi suhtelt. Tootja fotol näeb mobiil välja selline.

XCover 4
XCover 4 Foto: tootja

Ja selline:

Samsung Galaxy Xcover 4
Samsung Galaxy Xcover 4 Foto: tootja
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles