Kuidas käepärastest vahenditest telefonile statiiv teha?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasaegsete nutitelefonide küljed on nii kumerad, et vajad telefoni püsti asetamiseks eraldi statiivi.
Kaasaegsete nutitelefonide küljed on nii kumerad, et vajad telefoni püsti asetamiseks eraldi statiivi. Foto: Marko Palm, Digitark

Kindlasti on sul mõnikord ette tulnud olukordi, kus soovid telefoniga teha mõnd vahvat panoraamfotot või lihtsalt pildistada taimeriga, et ise fotole jääda. Kandilise telefoniga on lihtne, asetad selle suvalisele alusele ning saadki pildid tehtud. Kaasaegsete nutitelefonide küljed on aga nii mõnusasti kumerad, et vajad telefoni püsti asetamiseks eraldi statiivi või hoidjat, kirjutab Marko Palm tehnoloogiaportaalis Digitark.

Seda läheb tarvis ka siis, kui soovid teha pikema kestvusega time-lapse videot või animatsioone. Time-lapse tegemisest saad lugeda lähemalt minu varasemast loost Kuidas teha oma telefoniga time-lapse videoid.

Kust leiaks hea statiivi?

Kui sul veab, leiad kohalikust tehnikapoest mõne viisaka telefonistatiivi ja oledki murest prii. Kahjuks on nutitelefonide hoidjate valik kauplustes suhteliselt kesine ning selle asemel, et väärtuslikku aega poest poodi käimisele kulutada, võid statiivi meisterdada hoopis ise. Seda enam, et vajadus sellise asja järele võib tulla ootamatult ja isegi siis, kui sul korralik hoidja on kodus olemas.

Mida vajad statiivi meisterdamiseks?

Telefonihoidja meisterdamiseks vajad järgmiseid abivahendeid ja materjale:

  • Umbes A4 suurusega papitükki
  • Kääre või papinuga
  • Teravat silma ja kindlat kätt

Kasuks tuleb:

  • A4 suuruses paberileht
  • Liim
  • Printer

Telefonihoidja valmistamiseks piisab tegelikult vaid papist ja kääridest ning kui oled ühe korra sellise hoidja oma kätega valmis teinud, saad sarnast lahendust kasutada ka edaspidi. 

Kuidas ülaltoodud materjalidest kiirelt ja lihtsalt statiiv valmistada, vaata juba lähemalt tehnoloogiaportaalist Digitark.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles