Eestlased arendasid nutitelefonile tuulemõõtja

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/Scanpix.

Tallinna Tehnopoli ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt loodud ning alustavat ettevõtlust initsieeriv Startup Garage pidas koostöös Loov Eestiga nädalavahetusel esimese töötoa, kus võitjameeskond arendas välja nutitelefonides kasutatava tuulemõõtja.


Tallinna Tehnopoli teatel pandi kohapeal osalevatest inimestest kokku meeskonnad, kes hakkasid töötama 10 äriidee kallal. Eesmärgiks oli arendada ideele ärimudel ning alustada prototüübi arendamisega.

Võistluse parimaks osutus TTÜ magistrandi Raigo Raamatu idee ja meeskond, kes arendas nutitelefonides kasutatava tuulekiiruse mõõtja.

Toode on eelkõige suunatud surfaritele ja golfimängijatele, kuid seda on võimalik rakendada veel mitmetes valdkondades. Toote müügistrateegias on võimalik lihtsalt kasutada müügivõrgustikke ja strateegilisi partnereid, mis teeb potentsiaalne turumahu erinevate niššide üleselt väga suureks ja globaalseks.

Võitnud tiim hakkab Tehnopoli mentorite käe all nüüd edasi arendama turundusplaani ja ärimudelit. Koostöös korraldajatega valmistatakse ka prototüüp ning testitakse seda turul.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles