Nüüd saab alla laadida uue veebilehitseja Internet Explorer 9

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet Explorer.
Internet Explorer. Foto: Microsoft

Microsofti tehnoloogiaevangelisti Andres Sireli sõnul on tegu seni kõige kiirema levikuga veebibrauseriga maailmas, millel on varasemate ees mitmeid eeliseid.


Uus veebilehitseja kasutab maksimaalselt ära arvuti riistvaralisi võimalusi, et parandada veebis surfamise kiirust. «IE9 puhul võivad veebilehed välja näha nagu mis tahes muud Windows 7 rakendused. Seda võimaldab näiteks lehekülgede kinnitamise funktsioon, mille on juba kasutusele võtnud ka mitmed Eesti veebilehed,» rääkis Sirel. Internet Explorer 9 eestikeelne versioon on tasuta allalaaditav www.microsoft.ee/ie9.

IE9 näol on tegu ainsa veebilehitsejaga, mis toetab täielikult riistvaraliselt kiirendatud HTML5 sisu. IE9 kasutab ära graafikakaarti, lukustades lahti 90 protsenti seni veebilehitsejate puhul kasutamata jõudlusest. Arendajatel võimaldab IE9 luua kiiremaid ja tehnoloogiliselt nõudlikumaid veebilehti, mis kasutavad kas HTML5 või pistikprogramme, nagu näiteks Adobe Flash Player või Microsoft Silverlight, mille tulevased versioonid kasutavad samuti ära riistvaralist kiirendit.

Lehekülgede kinnitamise ja siirdeloendi funktsioonid võimaldavad kasutajatel lisada veebisaite otse Windows 7 tegumiribale, et ligipääs lemmiklehekülgedele oleks võimalikult mugav.

Veebilehe Lastekas.ee peatoimetaja Janika Leoste sõnul pakub näiteks kinnitatud saidi funktsioon lastevanematele olulist lisamugavust. «Kuna üle poole lastekas.ee kasutajatest ei oska lugeda ega kirjutada, siis on veebiaadressi toksimine aadressiribale nende jaoks keeruline ja aeganõudev. Start-menüüst või tegumiribalt on ikoonile klikkides väga mugav lastekat käivitada,» rääkis ta.

Lisaks kiirusele ja moodsale disainile on IE9 ka üks turvalisimaid veebilehitsejaid. «Hiljutised uuringud on näidanud, et IE9 blokeerib 99 protsenti pahavarast, mis on viis korda enam kui Firefox ning 33 korda enam kui Chrome,» lisas Sirel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles