Eesti firma julge kaugtöömudel – pool töötajaist mööda maailma laiali

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aega on alati vähe, mistõttu tasub seda hoolega kasutada ja teada, kuhu aeg kulub. Toggl äpp nutiseadmes tuleb appi.
Aega on alati vähe, mistõttu tasub seda hoolega kasutada ja teada, kuhu aeg kulub. Toggl äpp nutiseadmes tuleb appi. Foto: Ekraanitõmmis

Kasutajareitingute põhjal tõenäoliselt edukaima Eesti kasvuettevõtte tiitlit kandev Toggl on suutnud tööle panna eriti julge kaugtöömudeli – üle poole töötajatest on praegu ettevõttele teenuseid osutamas sõna otseses mõttes maailma eri otstest.

«Eestis on meil nüüdseks alla poole töötajatest ja välismaalaste värbamiseks kasutame kaugtöö printsiipe – oleme seda nüüd juba kolm aastat teinud ja enda jaoks toimiva mudeli leidnud,» selgitas Postimehele Toggl OÜ juht Alari Aho.

Sedasi on Toggl leidnud arendajaid isegi Suurbritanniast, USAst ning Kanadast. Turundajaid aga Serbiast, Berliinist, USAst... . «Oleme leidnud väga andekaid ja töökaid arendajaid nii Kesk-Euroopast – Poola, Tšehhi, Slovakkia, Ungari – kui ka Brasiiliast, Indiast ja isegi Keeniast,» rääkis Aho.

Ainult emaettevõtte kontor ongi ettevõttel veel Eestis, tütarfirmad praeguse seisuga USAs ja Iirimaal. Töötajaid on üle ilma kokku hetkel 56.

«Eesti rahvaarvu ja start-up'ide arvu kõrvutades on selge, et ainult kohalike tarkvara-arendajate baasilt enam edukat ja kiirelt kasvavat firmat naljalt üles ei ehita. Konkurents värbamisel on väga suur ega ole näha, et see kuidagi leeveneks,» märkis Aho. «Väljakutse on taolist multikulti ja mitme ajatsooni vahelist seltskonda käima joosta, aga tundub et meie puhul on see õnnestunud.»

Toggl Eestisse seega oma välismaalastest töötajaid eriti ei too ja eelistab sellele regulaarselt neile külla reisida. «Sest näost näkku kohtumised on olulised,» märkis Aho.

Kaks miljonit kasutajat

Toggl pakub tööaja mõõtmise rakendust. Ettevõtte 2017. aasta käibeprognoos on 9 miljonit eurot ning 40 protsenti sellest moodustab USA turg. Teenusel kogunes äsja kaks miljonit kasutajat. 2016. aasta kasum oli 1,6 miljonit eurot.

«USA on meie jaoks vaieldamatult maailma kõige perspektiivikam turg, mida kinnitab ka meie senine kasv seal,» rääkis Aho. «USAs on paljud ettevõtted enda jaoks äritarkvara pilveteenuseid alles avastamas – soovime selle lainega kaasa sõita.»

Toggli rakendus aitab meeskondadel mõõta klienditele ja projektidele kuluvat tööaega, et suurendada ettevõtete ajakasutuse läbipaistvust ning töö produktiivsust. Rakendus töötab nii arvutis kui ka nutiseadmetes ning põhilahendust on võimalik kasutada tasuta.

«Proovime teha võimalikult vähe asju, aga teha neid kõige paremini maailmas,» võttis Alari Aho 2007. aastal asutatud ettevõtte filosoofia kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles