Britid ostsid ära ühe Eesti tuntuma idufirma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleporti asutaja Sten Tamkivi
Teleporti asutaja Sten Tamkivi Foto: Jaanus Lensment

Briti tehnoloogiaettevõte MOVE Guides andis teada, et on viinud edukalt lõpule endiste Skype'i juhtide loodud Eesti idufirma Teleporti omandamise. 

Sarnaselt kolm aastat tegutsenud Eesti idufirmaga tegeleb ka Telepordi ära ostnud Briti tehnoloogiaettevõte MOVE Guides tööjõu mobiilsusega, ütleb ettevõte pressiteate vahendusel. Edukaks osutunud tehingu üksikasju osapooled ei avalikusta.

«MOVE Guides'il ja Teleportil on sarnane nägemus sellest, kuidas viia üleilmne tööjõu mobiilsus tarkvara ja andmetöötluse abiga maailmas täiesti uuele tasandile,» kirjeldas Briti tehnoloogiaettevõtte tegevjuht ja asutaja Brynne Kennedy, miks otsustati Eesti idufirma ära osta. Ta lisas, et nad väga ootavad hetke, mil kahe tehnoloogiaettevõtte teenuseid saab omavahel integreerida.

«Teleporti asutades oli meie eesmärgiks suurendada inimeste mobiilsust, anda uuele põlvkonnale võimaluse kasutada kaasaegseid tarkvaralahendusi selleks, et nad leiaksid endale kõige sobivama töökoha,» märkis Teleporti asutaja Sten Tamkivi. Tema sõnul aitab ühinemine mõlema ettevõtte kasvu kiirendada.

Postimehele ütles Tamkivi, et kahe ettevõtte esimeste ühiste teenuste arendus juba käib. «MOVE Guides'i ettevõtetest kliendid saavad peatselt oma töötajatele teha kättesaadavaks kohendatud versiooni Teleporti senistest toodetest, et nad saaksid oma eelseisvaid kolimisi paremini planeerida ja vähendada kolimise ajal stressi,» kirjeldas ta.

Kahe tööjõu mobiilsusele keskenduva ettevõtte liitumise järel jätkavad Skype'i taustaga Teleporti asutajad Sten Tamkivi ja Silver Keskküla ka uue ettevõtte juhatuses. Teleporti kümne töötajaga kontor jääb jätkuvalt Tallinnasse ja ettevõtte põhitoode jääb esialgu kandma ka Telepordi kaubamärki.

Küsimusele, kas pärast liitumist Briti ettevõttega on plaanis ka Telepordi Tallinna töötajate arvu suurendada, vastas Tamkivi, et Tallinna kontor on nüüd MOVE Guides'i seniste Londoni, San Francisco ja Hong Kongi kontorite kõrval võrdsel kohal. «Globaalse firmana plaanime meeskondi kasvatada kõigis oma kontorites,» märkis ettevõtja.

Tamkivi ja Keskküla asutasid Teleporti 2014. aasta aprillis. Iduettevõte põhitoode on Teleport Cities, mis võimaldab professionaalidel leida nende kogemusele ja väljaõppele sobivaimat töö- ja elukohta. Teleport Cities kogub andmeid 260 linnast üle maailma ning 2016. aasta lõpus olid keskkonna 250 000 kasutajat teinud üle miljoni töö- ja elukohaotsingu.

MOVE Guides on 2012. aastal tegevust alustanud Briti tehnoloogiaettevõte, mida iseloomustab iga-aastaselt 200-protsendiline kasv. Sarnaselt Teleportiga on ka nemad keskendunud sellele, kuidas anda uus sisu persoanlijuhtimisele ja suurendada tööjõu mobiilsust.

Selleks pakub ettevõte töötajate nn kolimisteenust ehk võimaldab ettevõtetel oma töötajaid vajaduse korral ühest asukohast teise ümber asustada. Ettevõtte klientide seas on ka sellised rahvusvahelise haardega ettevõtted nagu Societe Generale, Morningstar ja King.com.

Tamkivi sõnul kaks ettevõtet leidsid teineteist eelmise aasta lõpus, kui alustati arenduskoostööd, mis viis umbes kuu aega tagasi ostupakkumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles