Videod: eestlased tegid Dominikaanis vägevad droonivõtted

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Varem Eesti saartest hingematvaid videoülesvõtteid teinud Eesti startup-ettevõtja, tudeng ja hobioperaator Markus Kaljuste ei jätnud kasutamata võimalust korrata sama ka kauges Dominikaani Vabariigis.

«Internetist reisipakkumisi kerides sattusin ühe Rootsi reisiagentuuri kodulehele. Nimelt pakuti pileteid Dominikaani Vabariiki praktiliselt olematu summa eest - otsus oli momentaalne. Helistasin sõbrale Andreas Saulusele, siis Rootsi ja saime piletid telefonitsi broneeritud,» kirjeldas Kaljuste Postimehele idee sündi.

Seejärel tekkis noortel meestel mõte kaasa võtta droon ja paar kaamerat ning filmida nende nädalate jooksul nii palju kui võimalik ja valmis saada paari reisivideoga.

«Üks asi viis teiseni ning ühel hetkel hakkasime suhtlema Punta Canas asuvate turismifirmadega. Leppisime kokku mõned tööotsad filmimise näol ning lendasime kohale,» lisas ta. «Ilm oli super ning kohalikud hoidsid meid hästi. Kokku viibisime seal nädala, enne kui autoga teisele poole Dominikaani Vabariiki teele asusime.»

Kui välja arvata esialgne kultuurišokk õhtul pimedas vastu kõndivate pumppüsside ja Kalašnikovidega varustatud kohalike näol - Dominikaanis on see normaalne, sest puudub reaalne politseivõim ning erinevad poed ja ärid on kaitseliini ise üles ehitanud - , siis on Dominikaani Vabariik Kaljuste sõnul igati turvaline ja ilus koht avastamiseks. «Välja arvarud äärelinnad, kus võib valel ajal ning vales kohas viibides asi kurva tooni võtta,» märkis Kaljuste.

Allolev esimene reisivideo räägib puhtast fun'ist ja ilusatest paikadest Punta Canas ning selle ümbruses. Videole on andnud heli Púr Múdd, lauluks '«Fight For You»:

Teises videos on näidatud paikasid, kuhu mehed sattusid oma ringsõidul. Näha on ilusaid loodusvaateid, droonile vastu lendavat kotkast ja kohalikku surfielu. Videole andis heli Angeelia, oma uue lauluga '«River»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles