Galerii: Monacos näidati tavakasutajale mõeldud lendavat autot (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Slovakkia firma AeroMobil demonstreeris neljapäval Monacos tavakasutuseks mõeldud lendavat autot AeroMobil Flying Car, mida on võimalik juba ka eeltellida. 

Pisarakujuline sõiduk, mida demonstreeriti Monaco rikkuritele mõeldud luksusautonäitusel Top Marques Monaco, suudab loojate sõnul lülituda sõidurežiimist lennurežiimi vähem kui kolme minutiga, kirjutab Reuters. Auto külge ehitatud tiivad pakivad ennast kokku ja lahti vastavalt vajadusele. 

AeroMobil, mis on hetkel üks mitmetest lendavaid autosid arendavatest ettevõtetest, loodab esialgu ehitada 500 eksemplari tükihinnaga 1,2 - 1,5 miljonit eurot.

Õhkutõusmiseks vajab auto kas lennuvälja või mõnda muud seaduslikult selliseks otstarbeks loa saanud kohta ning juht peab omama nii autojuhiluba kui ka piloodiluba, ütles AeroMobili kommunikatsioonijuht Stefan Vadocz.  

Ettevõtte sõnul peaks esimesed eeltellitud sõidukid hakkama saabuma aastal 2020.  

Enne kui lendavad autod jõuavad aga massikasutusse peavad need muutuma palju odavamaks ning vastama erinevatele lennuohutusregulatsioonidele. Erinevate riikide valitsused uurivad juba praegu, kuidas võiks droone ja lendavaid autosid reguleerida. Tehnoloogiaettevõtted üritavad samal ajal luua tarkvara, infrastruktuuri ja linnaplaneerimist, et sellised sõidukid saaks spetsiaalsetes koridorides liigelda. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles