EV100 juubelirakendus - nutikas kingitus aktiivsele vabariigile (1)

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sven Zacek

Ehkki ajalugu on näinud ka tuhandeaastaseid impeeriume tolmu vajumas, on esimese 100 aasta juubel meie väikesele Eestile ülitähtis. Võib-olla koguni kõige tähtsam sündmus alates oma vabariigi väljakuulutamisest, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalis Digitark“ 

Seepärast on ka mõistetav, et me kodumaa tahab seda sündmust tähistada terve aasta jooksul, mitte vaid ühel õhtul pika laua taga vennaihu ja tuhvleid, sülti ning kartulisalatit naha vahele toppides. Seda enam, et ka meie menüü on selle 100 aasta jooksul muutunud märksa moodsamaks ning vaheldusrikkamaks.

Eesti on taasiseseisvumisest alates püüdnud ennast maailmale teadvustada kui väikest aga selle eest väga nutikat. Nii ka tänapäeval. Seega on Telia EV100 juubelirakendus just sobiv kingitus käesoleva nutibuumi tipus. Ehkki tavaliselt kingitud hobuse suhu ei vaadata, siis proovime kingisaaja asemel (või osana kingisaajast) seda allpool võimalikult erapooletult teha.

MIDA SIIS PEIDAB ENDAS KÕNEALUNE RAKENDUS?

Iga sünnipäeva puhul on oluline kava, et külalised teaksid mida teha, millal ja kuhu minna. Et juubel on planeeritud mastaapsemalt kui ükski teine üritus meie väikeses vabariigis, siis on väga oluline, et kõik info toimuva kohta jõuaks kenasti kokku ühte asukohta. See peaks olema antud rakenduse üks põhilisi funktsioone ning sellega saab EV100 hästi hakkama. Kajastatud on kõik Eestimaal ja isegi piiri taga toimuvad aastapäevale pühendatud üritused. Sündmuste kirjeldused on pikad ja igati põhjalikud, kuupäevalises järjestuses. Viimane tähendab küll seda, et endale pikema aja peale kava koostades tuleb ette võtta tüütuvõitu lappamine. Ehk oleks abiks olnud, kui oleks võimalik ka nö kalendrivaade? Lisaks äramärkimisele ja enda kavale lisamisele võib väljavalitud sündmuseid ka Facebookis jagada, et endale üritustel osalemiseks kaaslaseid leida. Rakenduse võib seadistada ka kasutajale meelde tuletama toimuma hakkavaid üritusi, mis on igati kiiduväärt meie tempoka ja tiheda elurütmi juures.

Foto: EV100 veebileht

Mida rakendus endas veel peidab, loe juba lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles