Nördimus ette teada: Meistrite liiga finaali fänne ootab ees automaatne näotuvastus

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardiffi staadion
Cardiffi staadion Foto: Adam Holt/REUTERS

Lõuna-Walesi politsei on kulutanud 177 000 naela hankimaks näotuvastustehnoloogiat fännide automaatseks isikutuvatuseks Meistrite liiga finaalis 3. Juunil Cardiffis.

Fännide nägusid asutakse kontrollima nii Principality staadionil kui Cardiffi raudteejaamas ning neid võrreldakse 500 000 politsei andmebaasides oleva fotoga, kirjutab BBC.

Cardiffi staadion mahutab ligi 70 000 inimest, lisaks on linna finaali päeval külastamas 100 000 inimest.

Näotuvastustehnoloogia kasutamine ei ole Briti politseijõudude jaoks esmakordne. Aastal 2015 kontrollis Leicestershire’i politsei sel viisil muusikafestivali Download külastajaid – see samm pälvis juba toona inimeste privaatsuste eest võitlevate advokaatide pahameele.

«Kas see idee on saamaks tõesti normiks kõigil üritustel,» küsis nüüd IT-seaduste lektor Paul Bernal East Anglia ülikoolist. Ühtlasi tõstatas ta küsimuse, mis saab edasi näotuvastuse käigus kogutud biomeetrilistest andmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles