Vene meest ähvardab Pokemon Go video tegemise eest vangla

Sten Kohlmann, level1.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslanil endal jäid pokemonid tabamata, ent ta ise püüti kärmelt kinni.
Ruslanil endal jäid pokemonid tabamata, ent ta ise püüti kärmelt kinni. Foto: Android Authority

Eelmise suve suurim mänguhitt Pokemon Go ei pruugi olla enam niivõrd menukas kui varem, ent see ei tähendaks, et kõnealune teos uudisekünnist ei suudaks ületada.

Sel korral saame raporteerida veidrat vahejuhtumit Venemaal, mille kohaselt ähvardab Jekaterinburgis baseeruvat noormeest Ruslan Sokolovsky't reaalne 3,5 aastane vanglakaristus. Põhjus? Mees filmis eelmise aasta augustis Pokemon Go teemalise video. Probleem seisneb aga asjaolus, et ta tegi seda kirikus, mis Venemaa valitsuse kohaselt õhutas viha religiooni vastu.

22-aastase noormehe kohtuasi kulmineerus möödunud nädalal, mille käigus nõudis proküror, et Ruslan peab oma koletu teo eest kolm ja pool aastat vangikongis veetma. Sokolovsky peab ise karistust naeruväärseks ning tõmbas paralleele Stalini-aegse Venemaaga, mil kommunismi üle naljatlemine võis tähendada dekaadipikkust vanglakaristust.

Kohtunik teeb oma lõpliku otsuse 11. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles