Sony Xperia XZs - meeldiv ja praktiline

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jevgeni Nikolajev

Sony telefonid on tuntud oma kvaliteedi ja minimalistliku disaini poolest ning Xperia XZs ei ole samuti erand. Sony uusim lipulaev Xperia XZs on lõpuks ometi müügile jõudnud. Mul oli väga hea meel olla esimeste seas Eestis, kes said uut seadet testida. Olen Sony telefonide kasutaja olnud vähemalt 10 aastat ning selle aja jooksul ei ole ma neis pidanud kordagi pettuma. Antud mudel on eelmisel aastal ilmunud lipulaeva XZ-i värskendus. Nutika välimus ei ole aastaga palju muutunud ning säilinud on brändile omane minimalistlik OmniBalance disain, kirjutab Jevgeni Nikolajev tehnoloogia portaalist Digitark.

Xperia XZs tagumine külg
Xperia XZs tagumine külg Foto: Jevgeni Nikolajev

Küll on uus telefon muutunud sisemiselt. Xperia XZs on saanud 4 GB muutmälu (3 GB eelmises mudelis), kõige uuema Android op-süsteemi (7.1 Nougat) ning revolutsioonilise põhikaamera Motion Eye, mille teeb eriliseks Super Slow-motion kaamera, mis võimaldab filmida aegluubis videoid tervelt 960 kaadrit sekundis.

Kaval ja kiire

Alustan XZs-i jõudlusest. Uus lipulaev on ehitatud Qualcomm Snapdragon 810 protsessori baasil, mis ei ole küll kõige värskem mudel (mõned Samsung Galaxy S8 seadmed toeatavad Snapdragon 835), kuid mis on täiesti piisav, et op-süsteem töötaks sujuvalt ja LTE üleslaadmiskiirus saavutaks 150 Mbit/s. 3D-äpid töötavad seadmel samuti hästi.

Tänu Type-C pesale ja Quick Charge tehnoloogiatele laeb telefoni 2 900 mAh aku senisest veelgi kiiremini. Lisaks aitab nutikas Adaptive Charging tehnoloogia pikendada aku eluiga.

Uusima operatsioonisüsteemiga kedagi eriliselt üllatada ei suudeta. Enamus eelmise aasta lipulaevadest on värskenduse juba saanud ning uued seadmed müüakse samuti uusima “rohelise robotiga” (loe operatsioonisüsteemiga). Sarnaselt teistelegi tootjatele, on ka Sony operatsioonisüsteemis teinud mõningaid muudatusi. Nende hulgas on näiteks tarkvara minimalistlik disain, akusäästurežiim STAMINA ja PlayStation 4 Remote Play tugi.

Lisaks on olemas mugavad Xperia Actions’i, mis võimaldavad kasutajal määrata erinevaid algoritme oma elu lihtsustamiseks. Näiteks on võimalik seadistada telefon niimoodi, et ta automaatselt lülitaks Wi-Fi ja ekraani heleduse ööseks välja. Samuti võimaldab aktiveerida välismaal reisides internetimahu säästmise režiimi, kuid Telia uue Mobiilse Elu paketiga seda ilmselt teha ei ole vaja. Sellest saad lähemalt lugeda siin.

Kui 32 GB pole failide sälitamiseks piisav, saab seda suurendada kuni 256 GB mälukaardi abil.

Meeldiv nii silmale kui ka kõrvale

XZs kasutab eelmiste lipulaevade tehnoloogiaga ekraani TRILUMINOS. Mind rõõmustab selle heledus, kuna tekst on hästi nähtav ka ereda päikese käes. Värvide optimeerimiseks jätkab Sony X-Reality tehnoloogia kasutamist, tänu millele on videod ja fotod on veelgi sügavamate toonidega.

Pildikvaliteeti täiendavad heli osas seadme stereokõlarid, millega on isegi hästi kuulda bassi. Suurepärane selle juures on see, et mõlemad kõlarid asetsevad kasutaja suhtes otse ehk neid on raske kogemata kätega kinni katta. Selleks, et helikvaliteet oleks suurepärane ka Bluetooth-kõlaritel, on telefon varustatud LDAC-standardiga, mis lubab saata andmeid seadmele 3 korda kiiremini.

Mida põnevat testi käigus veel välja tuli, loe juba lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles