Peugeot 308 sai korraliku mudeliuuenduse

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Peugeot 308
Uus Peugeot 308 Foto: tootja

Peugeot üks enimmüüdud auto 308 sai korraliku mudeliuuenduse – autol on värskem välimus, uuendatud mootor ja käigukastivalik ning uued juhiabisüsteemid.

Välisdisainis silmatorkava osana raamib lõvimärki nüüd jõuliselt vertikaalne iluvõre, disainiuuendust on saanud kapott ning lisatud on LED-valgussignatuur.

Mis puutub juhvabisüsteemidesse, siis on auto saanud liiklusmärkide tuvastamise süsteemi, Active Safety Brake automaatse hädapidurdussüsteemi, automaatselt ümberlülituvad kaugtuled, juhi tähelepanu hajumise hoiatuse ja näiteks ka aktiivse sõidurajahoidja.

Esimese autona kogu PSA grupist saab uus Peugeot 308 stoppfunktsiooniga aktiivse püsikiiruse hoidja. Parkimise teeb lihtsamaks 180-kraadise vaatega tagurduskaamera ning Park Assist funktsioon mõõdab ära parkimiskoha ja keerab rooli juhi eest parkimiskohale manööverdades.

Peugeot’le omaselt on ka selle mudeli puhul kasutusel juhikeskkond i-Cockpit - see on lahendus, kus rool on väike ja sportlik ning näidikuteplokk tõstetud roolist ülespoole.

Keskkonsooli 9,7-tolline ekraan on saanud uue graafika ning hääljuhtimisega 3D-navigatsiooni. Varustuses on Mirror Screen süsteemi, mis põhineb Mirrorlink ja Apple Carplay tehnoloogial ning võimaldab juhil kuvada oma telefoni auto ekraanil.

Uueneb ka Peugeot 308 mootorite ja käigukastide valik uueneb: lisanduvad 1,5 BlueHDi 130hj diiselmootor ning selles segmendis ebatavaline 8-käiguline automaatkäigukast. Nii bensiini- kui ka diiselmootorid saavad uuendatud saastevähendussüsteemid, millega Peugeot ennetab järgmise saastenormide taseme kasutuselevõttu.

Uut Peugeot 308 hakatakse tootma Sochaux tehases Prantsusmaal ja jõuab müügile septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles