Uus Renault Captur jõuab Eestisse juunis

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Captur
Renault Captur Foto: tootja

Genfi autonäitusel esmaesitletud B-segmendi crossoveri Renault Captur uus mudel jõuab Eestis müügile juunis.

Mudelil on kahevärviline kere ning värvivalikus on üle 30 kombinatsiooni, sõitjateruumi värvipakette on valikus kuus. Uus Captur sai Full-LED ‘Pure Vision’ esituled, kaitseraua alumises osas asuvad Renault'le omaselt C-kujutistega LED päevasõidutuled. Ka tagatulede valgustus on sarnane Renault’ uuematele mudelitele.

Disaini poolest on uus Captur sammu võrra lähemal suuremale vennale Kadjarile. Esivõret on muudetud Renault' teistele crossoveritele sarnasemaks ning lisatud on kroomliist. Olemas on esi- ja tagaosa põhjakaitsed.

Alates kolmandast varustustasemest saab kahevärvilise kerega Capturile tellida klaaskatuse. Klaaskatus on mitteavatav, selle eesmärk on tuua sõitjateruumi rohkem valgust.

Kolme kõrgema varustustaseme valikus on kahed 16-tollised veljed ‘Extreme’ ja ‘Adventure’ ning kahed 17-tollised veljed ‘Emotion’ ja ‘Explore’.

Renault Captur
Renault Captur Foto: tootja

Uue Captur baasversioonis saadaolev R&Go muudab spetsiaalsesse hoidikusse asetatud nutitelefoni autoga ühenduses olevaks tahvelarvutiks, kus olemas ligipääs navigatsioonisüsteemile, multimeediale, sõiduinfole ja võimalus helistada.

Keskmised versioonid saavad Media Nav Evolution multimeediasüsteemi, mis sisaldab muu hulgas navigatsioonisüsteemi koos liiklusinfoga, Bluetooth-telefonikasutust, muusika voogesitus telefoni kaudu ja tagurduskaamerat. Lisaks on sel olemas ka Driving Eco2 funktsioon, mis aitab optimeerida sõidustiili ja kütusekulu.

Alates kolmandast varustustasemest on Capturi varustuses pimenurgahoiatus, mille neli andurit tuvastavad küljepeeglite pimenurka jäävad liikuvad sõidukid, muu hulgas ka mootorrattad ja jalgrattad. Kui sõiduk asub pimenurgas kauem kui sekundi, süttib küljepeeglil hoiatustuli. See süsteem töötab kiirustel 30 kuni 140 km/h.

Olemas on tagumised parkimisandurid ning sõltuvalt versioonist võib uuele Capturile lisada ka esimesed parkimisanduri ja tagurduskaamera. Need muudavad manööverdamise lihtsamaks ja aitavad vältida kriime ja mõlke, mis on linnas igapäevane oht.

Tippversioonid saavad veel ühe uue lisa – automaatparkimissüsteemi. See töötab järgmiselt: esmalt märgib juht, millist tüüpi parkimiskohta tarvis läheb (paralleelset, risti või nurga all). Kui auto liigub kiirusega alla 30 km/h, tuvastab süsteem vabad parkimiskohad. Kui sobilik koht on leitud, koordineerib automaatparkimissüsteem rooli tööd – juht peab ainult gaasi- ja piduripedaali vajutama, rooli aga keerab auto ise.

2016. aastal müüdi selle mudeli eelkäijat Euroopas 215 670 eksemplari - tegemist oli Euroopa autoturu ühe enimmüüduma B-segmendi crossoveriga. Uue mudeli hinnad algavad 14 190 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles