Järjekordne Eesti taksoäpp alustas välisturgude vallutamist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxigo pakub konkurentsi Uberi ja Taxify taksoäppidele, mis ka Eesti turul aktiivselt tegutsevad.
Taxigo pakub konkurentsi Uberi ja Taxify taksoäppidele, mis ka Eesti turul aktiivselt tegutsevad. Foto: Liis Treimann

Eestimaine taksoäpp Taxigo alustas aktiivset laienemist välisturugudele, hetkel ollakse ettevalmistusfaasis seitsmel turul. Eelmisest nädalast pakuvad Taxigo äpis oma teenuseid sadakond Riia taksojuhti kokku kolmest taksofirmast.

Veel kolme Riia taksofirmaga käivad koolitused, juunikuuks jõutakse 300 taksoni ja aasta lõpuks loodab Taxigo liita endaga juba 1000 Riia taksot, rääkis Taxigo asutaja ja juht Eduard Dubrovski.

«Oleme vaikselt ja seni ilma investorite abita arendanud Taxigo äpi rahvusvaheliselt konkurentsivõimeliseks. Selle aasta algusest on meil ka kõige laiem makseviiside võimalus, kokku viis erinevat makseviisi,» kirjeldas Dubrovski.

Ta lisas, et kuna taksoturul on seni vaid kahte tüüpi äppe (ühed nn Uberi kloonid, mis sisuliselt on eraldi taksofirmad ja teisest küljest taksofirmade endi piiratud võimalustega äpid), siis on nad saanud viimastel kuudel hulgalist koostöösoove erinevate riikide taksofirmadelt alates Gruusiast kuni Aafrika riikideni välja.

«Kõige kaugemale oleme koostööläbirääkimistega jõudnud Riias, kus tänaseks on meiega liitunud viis taksofirmat kokku ligi 200 taksoga,» selgitas Eduard Dubrovski. «Osad juba sõidavad, osasid alles koolitame.»

Dubrovski väidab, et erinevalt Uberi ja Taxify äppidest, mis samuti Riias tegutsevad, vahendab Taxigo ainult litsentseeritud ametlikke taksosid, pakkudes neile platvormi, kus igal taksofirmal jääb alles oma identiteet ja omad hinnad.

Ta kinnitas, et Taxigo ei dikteeri firmadele ette ei hindu ega kvaliteeti, samuti mitte makseviise, vaid kuvab klientidele äpis kõige selle kohta võrdleva info. «Me ei ole taksofirma, me laseme igal litsentseeritud juhil ja taksofirmal oma äri ise teha,» rääkis ta.

Ka lisas ta, et samuti ei ole nad seniajani tegelenud agressiivse turundusega, olles klientide seas laienenud pigem soovituste baasil ligi 2000-3000 allalaadimise kaupa kuus iga turu kohta.

Taxigo taksoäpp, mis alustas tegevust 2015 aastal, on tänaseks kasvanud taksoäpiks, kuhu on koondunud üle 2000 Eesti takso kokku 40st taksofirmast. Taxigo süsteemi vahendusel tehakse Eestis ühes kuus keskmiselt 150 000 taksosõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles