Kultustelefon Nokia 3310 paiskus täna müügile, väike Eesti jäeti aga kuivale

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia 3310
Nokia 3310 Foto: PAUL HANNA/REUTERS

Kauaoodatud kultustelefoni Nokia 3310 reinkarnatsioon paisati täna üle kogu  maailma müügile, kuid Baltimaad peavad sellest mudelist teadmata ajaks suu puhtaks pühkima.

Ikooniline 3310 tuli esimest korda maailmas müügile aastal 2000 ning sai kiirelt väga populaarseks väga laia hulga kasutajate seas – narkodiileritest tudengite, pensionäride ja jahimeesteni. Uus mudel tuli müügile hinnaga 49 eurot – sellel on nüüd värviline ekraan, veidi ümaram disain, kõrvaklapisisend, väga halb kaamera, 22 tundi kõneaega ning  jätkuvalt muidugi ussimäng.

Toote loojaks on soomlaste HMD Global, kes on omandanud Nokia kaubamärgi.  

Eesti lettidelt telefoni uusmudelit aga otsida ei maksa, kuna tootja jättis meid sellest «rõõmust» lihtsalt ilma.

«Meil oli maaletoojalt info, et esialgne kogus Nokia 3310 telefone jõuab Eestisse mais, aga kuna 3310 järele oli nõudlus prognoositust palju suurem, siis esmajärjekorras jaotati kogused suuremate turgude vahel ning seetõttu saab Baltikum oma telefonid hiljem,» selgitas Postimehele Tele2 esindaja Liina Liiv.

Kuuldavasti pidid siia jõudvad kogused olema ka väiksemad. Teada ei antud meile sedagi, millal telefon Eestis lõpuks müügile jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles