Ajujahi võitjaks kuulutati temperatuuri mõõtva plaastri leiutanud TempID

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TempID
TempID Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna õhtul selgus ETV eetris äriideede konkursi Ajujahi tänavune võitja. Võitjaks kuulutatud TempID sai auhinnarahaks 30 000 eurot.

TempID on ühekordselt või korduvalt kasutatav nutikleeps, mis mõõdab ja salvestab kehatemperatuuri andmed, mida saab hiljem lugeda mobiilist. Mobiilse rakendusega on võimalik analüüsida erinevaid tervisenäitajaid, pidada ravilogi ja saata oma andmeid  arstile. Hoides endas patsiendi koodi, saab toodet kasutada ka patsiendi isiku tuvastamiseks haiglates.

Loe TempID kohta pikemalt: Eestlased leiutasid temperatuuri mõõtva plaastri.

Finaalis võtsid lisaks TempID-le mõõtu ka Callmidwife.com ja Finisher.

Callmidwife.com loob rasedatele samanimelist veebi- ja mobiilirakendust, mis kasutab meditsiiniekspertide loodud teaduspõhiseid algoritme. Algoritmide abil saab naine rasedust paremini monitoorida, kaebusi diagnoosida ja koduseid ravijuhendeid kasutada. Lisaks pakub idee ämmaemanda nõuandetelefoni ja live chat konsultatsiooniteenust, millele on peagi lisandumas ka videokonsultatsioon. Kõik nimetatud teenused on kättesaadavad ööpäevaringselt seitsmel päeva nädalas.

Kolmas finalist, Finisher.TV võimaldab osalejal oma positiivseid spordiemotsioone meenutada ja sõpradega jagada, tootes selleks TV-sarnase video võistleja nime, numbri, koha ja ajaga. Viie kuuga on Finisher.TV esindatud erinevatel spordivõistlustel Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Austraalias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles