Trumpi administratsioon võib sülearvutikeelu laiendada kõigile välislendudele

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kelly
John Kelly Foto: Susan Walsh/AP

USA sisejulgeolekuteenistus kaalub sülearvutite käsipagasisse võtmise keelu laiendamist kõigile USAst lähtuvatele ja sinna siirduvatele rahvusvahelistele lendudele.

«Võin. See on lühivastus,» ütles USA sisejulgeolekuminister John Kelly vastuseks Fox News’i reporteri küsimusele, kas tal on kavas keelata kõigile rahvusvahelistele lendudele.

Tema sõnul seisavad lennuettevõtted silmitsi jätkuva terroristide poolse ohuga «tuua alla» USA-sse suunduvaid lennukeid, kuid lõplik otsus keelu laiendamiseks veel tehtud pole.

«Lennukite allalaskmine on saaud tõesti terroristide kinnisideeks, eriti kui tegemist on on USA vedajaga, eriti, kui lennuk on vaödavalt täidetud USA elanikega,» ütles Kelly.

Märtsis kehtestatud elektroonikakeeld puudutab enamusest moslemiriikidest USA-sse siirduvaid lennukeid ning selle kohaselt pole lubatud käsipagasina kaasa võtta seadmeid, mis on suuremad kui mobiiltelefon. Suurbritannia on sarnase keelu kehtestanud kuuest riigist lähtuvatele lendudele.

Ameerika ja Euroopa ametnikud kohtusid hiljuti keeldu laiendamise aruteludeks ning laual oli ka teisi meetmeid. Väljaanne Politico kirjutas eelmisel nädalal, et US lennuettevõtjad valmistavad ette keelu laiendamist nii Euroopa kui teiste regioonide lennuühendustel USA-ga.

Rahvusvaheline lennutranspordi assotsiatsioon IATA on keelu laiendamise suhtes olnud kriitiline ja leiab, et see tooks aastas reisijaile lisakulu 1,1 miljardit dollarit. Selle asemel loodetakse välja töötada palju tõhusamaid läbivalgustusseadmeid.

Allikas: The Verge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles