Kas Tesla on üldse enam autofirma?

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla juht Elon Musk rääkimas päikeseenergiast.
Tesla juht Elon Musk rääkimas päikeseenergiast. Foto: RASHID UMAR ABBASI/REUTERS

Morgan Stanley analüütik Adam Jonas küsib kolmapäeval avaldatud lühiraportis, kas Tesla üldse enam üritabki olla autofirma, kirjutab BusinessInsider.

Küsimus on ajendatud asjaolust, et Tesla aktsia on kerkinud erakordselt kõrgele, kuid kasumit ei suuda ettevõte pärast 13-aastast tegutsemist näidata.

Viimane poolteist aastat on pannud investoreid kahtlema, kas Tesla suudab oma eesmärke autofirmana täita. Samal ajal on Tesla ise tegelenud muundumisega kahjumlikust autofirmast kahjumlikuks päikeseenergia-aku-auto-kosmosetehnoloogia-võrguettevõtteks. 

Viimatisele aktsiahüppele eelnes pikk volatiilsuse periood, kuna Wall Street suhtus Teslasse kui autotehase, mitte kui tehnoloogiafirma aktsiasse. Tesla juht Elon Musk aga hakkas jõuliselt ettevõtte mainet ümberkujundama, tuues tähelepanu pooleldi isesõitvate autode tehnoloogiale.

Uue imago kujundamine ei muuda aga asjaolu, et Tesla raha ei teeni ja vaatab ringi lisarahastuse allikate järele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles