Postimees Porsche tehases: robotid ja käsitöö legendide kallal

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche «auvalve»
Porsche «auvalve» Foto: Rait Piir

Jalutasin eelmisel neljapäeval Stuttgardis Porsche tehases ja nägin oma silmaga, kuidas pannakse käsitsi kokku maailma ühte kõige legendaarsemat sportautot.

Stuttgarti saabudes ei olegi esmapilgul nii lihtne aru saada, et tegu on suure tööstuskeskusega, mida kutsutakse muuhulgas «autotööstuse hälliks». Rohelusega täidetud linn lainetab üle küngaste, mida ääristavad viinamarjaistandused, andes kogu kohale peaaegu Itaalialiku maakoha hõngu. Vanaaegne arhitektuur on osavalt põimitud moodsate klaashoonetega, maskeerides ära selle, et tegelikult on tegu suure metropolisega.  

Linnapilti täpsemalt uurides näeb aga teedel üllatavalt palju sport- ja luksusautosid. Eriti sageli võib märgata Mercedeseid ja Porschesid ning nii mõnigi neist on testauto. Just neil kahel ettevõttel on linnas ka oma peakorterid. Porsche tehast ümbritseb lausa terve linnak, kuhu sisenedes algab hoopis teistsugune maailm. See on maailm, mis lõhnab raha ja kiirete autode järgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles