Transferwise’i asutaja: maailmas on lahti läinud ilmatu heitlus (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavet Hinrikus on üks Jõhvi kooli asutajatest.
Taavet Hinrikus on üks Jõhvi kooli asutajatest. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Transferwise’i kaasasutaja Taavet Hinrikuse sõnul on maailma linnade vahel lahti läinud tohutu heitlus finantstehnoloogia investeeringute saamise nimel.

«Me räägime 50 linnast kogu maailmas, mis võitlevad talentide ja ettevõtete eest. Maailm on selles mõttes muutunud palju konkureerivamaks - rohkem kui kunagi varem. Riiklike maksude kõrval on seejuures oluline näiteks see, kui hea on ühes või teises linnas elada,» ütles Hinrikus Madridis täna alanud konverentsil Moneyconf.

Hinrikuse sõnul on Transferwise avanud paari viimase aasta jooksul kontoreid UKs, USAs, Singapuris, Austraalias, Jaapanis. «Ja mida me oleme näinud, on see, et tehnoloogiakapitali pärast käib maailmas tohutu võitlus. Iga linn Sydneyst Singapurini proovib olla maailma finantstehnoloogia pealinnaks,» sõnas ta.

Tema hinnangul London on seni fintech-ettevõtte peakontori jaoks parim koht, kuid teised linnad on talle järele jõudmas.

«Nad on jälginud, mida UK regulaatorid on teinud, on neid käike kopeerinud – olgu need end õigustanud või mitte,» lisas Hinrikus. Ta tõi näitena Pariisi, mis on saamas isegi paremaks äripidamiskohaks, kui on mõned asjad korda ajanud. «Pole välistatud, et tuleb aeg, mis London hakkab kopeerima Singapuri.»

Ta arvas ka, et 100-aastast perspektiivi on küll hea omada, kuid ettevõtted mõtlevad praegu ärikindluse huvides keskkonda valides pigem kaks, kolm või viis aastat ette.

Hinrikuse vestluspartner David Birch ettevõttest Consult Hyperion märkis, et ta võiks praegu saada soovi korral väikese Eesti e-residentsuse, ent Eesti on imeväike võrreldes Londoniga. «Ma luban, et kümne aasta pärast võime saada Londoni e-residentsuse,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles