Apple võtab juhtidelt kiusatuse autoroolis telefoni kasutada

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iOS'i uus lahendus
iOS'i uus lahendus Foto: Josh Edelson/AFP

Apple esitles ööl vastu tänast toimunud arenduskonverentsi avaüritusel tohutul hulgal seadme- ja tarkvarauuendusi, üks enim järellainetust põhjustanuist on uue iOS-platvormiga kaasnev lahendus, mis muudab sõidu ajal kasutamatuks enamiku iPhone’i funktsioonidest.

Inglise keeles kannab uuendus nime «Do Not Disturb While Driving» ja see saab osaks uuest iOS 11 operatsioonisüsteemist. Millal iganes telefon Bluetoothi või kaabli abil auto pardasüsteemiga ühendada või auto lihtsalt liigub, ei saada telefon enam ekraanile ühtegi märguannet saabunud sõnumite ega muuda sündmuste kohta.

Telefoni ekraan ise on sõidu ajal lihtsalt must. Teistel sõidukis reisijatel on võimalus see funktsioon välja lülitada.

 Josh Edelson
 Josh Edelson Foto: Josh Edelson/AFP

Kõigile neile, kes kasutajatele iMessengeri või muude lahenduste abi sõnumeid saadavad, saavad automaatvastuse, mille kohaselt adressaat parasjagu sõidab ja ei saa hetkel vastata.

Juhid saavad loomulikult jätkuvalt kasutada rakendusi Apple CarPlay ja Apple Maps, kuid ei saa sõidu ajal sisestada sihtkohta. Töötab ka Google Maps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles