Skandaal Harvardis: üle 10 tudengi sai pedofiilia- ja rassismimeemide eest eksmati

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid Harvardi ülikooli ees
Tudengid Harvardi ülikooli ees Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS

Prestiižses Harvardi ülikoolis puhkes skandaal skandaal, kus vähemalt 10 tudengikandidaati saadeti minema seoses Facebooki privaatses foorumis peetud rõveda kirjavahetusega, milles ei jäänud puutumata ka pedofiilia ja rassismiteemad.

Harvardi administratsiooni tehtud sisejuurdlus näitas, et 2021. õppeaastaks vastuvõetud tudengid olid postitanud sõnumeid ja meeme, milles heideti nalja lasteahistamise, seksuaalse väärkohtlemise, pedofiilia ja holokausti teemadel. Esines ka rassistlikke solvanguid ning meeme surnud lastest, kirjutab ülikooli suurim ajaleht The Crimson.

Kõik aprilli keskpaiku väljaheidetud tudengid olid ülikooli astunud sel õppeaastal ning nad olid detsembri lõpus moodustanud avaliku vestlusruumi kõrval ka privaatse, et jagada omavahel enam meeme ja «täiskasvanute» materjale. Kõik, kes soovisid saada grupi liikmeks, pidid eeldusena looma provokatiivse meemi.

Nädala kestnud uurimise järel teatas administratsioon vähemalt kümnele tudengile, et nende vastuvõtt ülikooli on tühistatud.

Selline otsus tekitas ohtralt vastukaja, sealjuures juhtkonna suhtes kriitilisi. Näiteks leidis Harvardi õigusosakonna professor Alan Dershowitz, et administratsioon läks oma otsuse karmusega liiga kaugele ja liiga sügavale tudengite isiklikku ellu.

Allikas: BBC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles