Apple AirPod kõrvaklapid on sõltuvusttekitavalt head

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apple pildipank

Headest asjadest kirjutada on mõnus ja kerge ning väga headest asjadest on kirjutada veel mõnusam ja kergem. Nagu näiteks Apple AirPod juhtmevabadest kõrvaklappidest. Pean tunnistama, et kuigi viimaste aastate jooksul on mu käte vahelt läbi käinud nutitelefonide paremik ning kuhjaga teisi väga häid elektroonikavidinaid, siis nii mõnusat kasutuskogemust nagu Apple AirPodid mulle pakkusid, pole suutnud ükski teine vidin sh ka Apple’i enda telefonid ja tahvelarvutid, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalis Digitark“.

Väidetavalt ongi läbiviidud uuringute andmetel Apple’i toodete kasutajad kõige enam rahul just nende minimalistlike kõrvaklappidega. Peale umbes kuuajalist kasutusperioodi ei jää mul muud üle, kui teiste kasutajatega nõustuda. Ainuke nende klappidega seotud suurem probleem on nende kättesaadavus nii meil kui mujal. Apple nõrutab neid miskipärast vaid näpuotsaga niiet enamusel maaletoojatest on juba tekkinud nimekirjad klapihuvilistest, kelle vajadusi siis jõudumööda rahuldatakse. Aga asume siis asja juurde.

VÄLIMUS

Klappide komplekti kuuluvad klapipaar, laadimislaegas ning  laadimisjuhe. Ümaraservaline ja -nurgaline laadimistoos (just nimelt toos, sest karp tõrgub mu keel selle kohta ütlemast) meenutab pigem Apple’i varasemate aastate esteetikat. Samas on selle välimus sedavõrd minimalistlik ja ajatu, et samahästi võib see vabalt kuuluda ka tulevikku. Klapid ise meenutavad Apple’i eelmist klapimudelit EarPodi, ainult kaabli asemel on mõlema klapi küljes väikesed torukesed. Internetist olen lugenud mitmeid arvamusi, et klappide välimus meenutab pigem kuuldeaparaati ja need näevad lihtsalt nohiklikud välja. Isiklikult mina pole küll märganud kõrgendatud tähelepanu minu kõrvades olevat klappide vastu niiet kipun kriitikat pidama pigem liialdatuks. Küllap on kriitikute näol tegu väiklaste ja kadedate inimestega, kellele on võõras kõik soe ning inimlik.

Laadimistoos on meeldivalt pisike ning mahub ka kõige pisemasse taskusse. Suurte taskute puhul tuleb neid taskust taga otsida nagu ma oma kogemusele toetudes võin väita. Tõenäoliselt ei maksa kõrgläikega laadimistoosi kanda ühes taskus võtmete, müntide ja muu kriipiva ja kriimustava kraamiga. Klapid ise on samuti piisavalt pisikesed ning võivad hõlpsasti märgade või muidu libedate sõrmede vahelt välja lipsata.

Mida autor klappide kasutamise kohta räägib, loe juba lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles