Raskustes Saab peatas tootmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskustes Saab peatas tootmise
Raskustes Saab peatas tootmise Foto: SCANPIX

Rootsi autotootja Saab on taaskord tootmise peatanud kuna allhankijad ei taha maksmata arvete tõttu enam kaupu kohale toimetada, vahenda Reuters.

Esmaspäeval väitis Saabi omanik Spyker Cars, et kolmapäevane tööseisak eelmisel nädalal oli väike tõrge ning ettevõtte ei ole krahhi äärel. Saabi esindaja Gunilla Gustavsson aga ei osanud öelda, kui kaua võiks tootmispaus kesta.

Yle kinnitusel on pidevate rahaprobleemide ja suurte tulevikulubaduste näol tegemist Saabi juhi Victor Mullereri tavalise käekirjaga ning sama võis näha ka Spyker Cars rajamise juures.

Uute mudelite väljatöötamiseks on kulunud plaanitust rohkem raha, kuid müüginumbrid ei jõua kavandatule kuidagi järele. Hetkel on küsimus selles, kust saab Saab raha, et pikemas perspektiivis jalule jääda.

Muller plaanib lisaraha muretseda Vene ärimehe Vladimir Antonovi käest. Sellele on vastu aga Rootsi valitsus, kes on ettevõttele antud laenutoe tingimuseks seadnud, et Antonovist ei saa Saabi omanikku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles