Eestikeelsete podcastide uus laine

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Eelmine postitus tõi lugejani podcastide kuulamise äpid. Nüüd, kus sobiv leitud on aeg edasi liikuda. Äpp ise on ju vaid vahend. Minu jaoks avanes podcastide maailm tegelikult alles üsna hiljuti just eestikeelsete uute nö veebisaadetega. Ilmselt on selle plahvatuse põhjus taaskord nutitelefon, mis teeb nende kuulamise võimalikuks ja lisaks piisavalt suured netipaketid. Järjest rohkem inimesi ei pea enam andmeside sisse-välja lülitama ega sellega kokkuhoidlikult ümber käima. Kuula, millal tahad, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark. 

SIIN ON PARIMAD EESTIKEELSED PODCASTID

“Globaalsed eestlased” on võtnud eesmärgiks luua mälupilt Eesti mõtlejatest üle maailma, ennast avada ja üksteiselt õppida. Saatejuht on Rainer Sternfeld, kes tegutseb ettevõtjana Silicon Valleys. Tal on õnnestunud mikrofoni taha püüda üle maailma resideeruvaid eestlasi ja rääkida nendega nii nagu keegi teine seda veel teinud pole. Kindlasti silmiavav kuulamine.

“Vaba mikrofon” on iganädalane taskuhääling, mida veavad tehnoloogiahullud, võttes teemadeks uue meedia, audioraamatud, seriaalid, YouTube’i staarid ning paljud muud teemad. Erinevalt “korralikemast” raadiosaatetest, on “Vaba mikrofon” nagu nimigi ütleb stiililt vaba ja mänguline. Saatejuhid saavad ennast väljendada nii nagu parasjagu pähe tuleb ja seda võimalust ohtrasti ka kasutatakse, muutes kuulamise kohati väga lõbusaks.

Foto: Ekraanitõmmis

Millised häid eestikeelseid podcaste autor veel soovitab, loe Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles