Üllatavalt suur hulk ameeriklasi arvab, et kakao tuleb pruunidelt lehmadelt

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimalehma kasvatamise otsetoetust saab taotleda loomapidaja, kelle nimel on põllumajandusloomade registri andmetel 2. märtsi seisuga kuni 400 piimatõugu lehma.
Piimalehma kasvatamise otsetoetust saab taotleda loomapidaja, kelle nimel on põllumajandusloomade registri andmetel 2. märtsi seisuga kuni 400 piimatõugu lehma. Foto: /Caters News Agency

Koguni seitse protsenti ameeriklastest arvab, et kakao tuleb pruunidelt lehmadelt, selgub USA riikliku piimaühingu innovatsioonikeskuse uuringust.

Kui panna see arvude keelde, siis teeb see 16,4 miljonit eksiteel olevat Ameerika piimajoojat, kel pole õrna aimugi, et kakaod valmistatakse kakaost, suhkrust ja täiesti tavalisest valgest piimast, kirjutab Washington Post.

Viimaste aastakümnete uuringud näitavad, et ameeriklaste «kirjaoskamatus» põllumajanduses  süveneb. Nad ei tea, kus toit kasvab, kuidas see poodi jõuab ja mida see sisaldab. Nii on ameeriklaste lemmikpuuviljaks saanud apelsinimahl ja lemmikjuurviljaks friikartulid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles