Video: Jabur eksperiment: Shanghai tänavatel vurab ringi... isesõitev pood

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isesõitev pood Moby Mart
Isesõitev pood Moby Mart Foto: Wheely

Rootsi idufirma Wheelys testib Shanghais väga kummalist ideed: nimelt sõidab tänavatel sõna otseses mõttes ringi autonoomne pood, kuhu inimesed saavad sisse astuda ja oste teha. 

Moby Mart on ratastel pood, mis on umbes ühe keskmise bussi suurune. See kasutab tehisintellekti ja masinnägemist, et linna peal ringi vurada, ja olgugi, et praegust prototüüpi kontrollivad veel osaliselt inimesed, siis plaanitakse need täielikult autonoomseks muuta. 

Moby Mart kannab endaga kaasas peamiselt toiduaineid, aga ka mõningaid muid asju nagu ajakirjad. Ideega tahab Wheelys konkureerida Amazoniga, kes kuulutas hiljuti välja Amazon Go, mis on täiesti kassade vaba pood. Ka Moby Martis tuleb tooted ainult vastava mobiilirakendusega skaneerida.

Wheelys on andnud märku ka sellest, et nende poed hakkavad ise ladudes käima, et oma varusid täiendada. Samuti saavad kliendid hakata poodi enda juurde tellima. Kas ja kuidas kavatseb Wheelys sellised ideed teostada, pole hetkel veel teada. Kogu asi tundub rohkem sobivat ulme filmi. 

Wheelys jooksutab Shanghai tänavatel hetkel ühte prototüüpi, kuid järgmisest aastast plaanitakse juba tuua rohkem mudeleid. 

Allikas: The Verge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles