Samsungi nutiteler jõuab Eestis müügile

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/SCANPIX.

Samsung tutvustas eile üheaegselt nii Eestis, Lätis kui Leedus oma nutitelerit ehk Smart TVd, mis võimaldab teha nii Skype’i videokõnesid kui ka surfata internetis.


Kõigil uutel Samsungi nutiteleritel on juhtmeta ühenduse tugi, mille kaudu saab need lihtsalt kodusteks meelelahutuskeskusteks muuta, pakkudes hetkega juurdepääsu internetis saadaolevale interaktiivsele sisule.

Uue teleriseeria ekraanidel saab kasutada enamikku tavalise arvuti funktsioonidest, mille hulgas on näiteks interneti sirvimine, suhtlusvõrgustike kasutamine, Skype-to-Skype tasuta videokõnede tegemine, internetis oleva videosisu vaatamine ja teleri kohandamine erinevate rakenduste lisamisega.

Samsungi täis-HD 3D-nutitelerid seeriatest D8000 ja D7000 on muudes Euroopa riikides juba turule toodud.

Seni on Samsungi uusi nutitelereid kiidetud rohkete funktsioonide pärast.

Nende hulgas on Freeview HD, Freesat HD-tuunerid, sisseehitatud Wi-Fi ja Samsungi uus internetiühendusega platvorm Smart Hub, mis pakub juurdepääsu Facebookile, Twitterile, Youtube’ile, Lovefilmile ja muudele rakendustele.

Samsungi nutitelerite hinnad algavad Eestis 1500 eurost.


Valik Smart TV rakendusi ja võimalusi:

Smart Hub on kõigi Samsungi nutiteleri funktsioonide kasutajaliides. Smart Hubi kaudu saavad kasutajad lihtsalt kasutada funktsiooni Search All, vaadata filmi- ja rakendusesoovitusi, avada veebibrauseri või käivitada telerisse allalaaditud rakendused.

Search All on lihtne viis leida vaadata soovitud saateid ka otsetelevisiooni vaatamise ajal, samuti aitab see leida sisu veebist või muudest ühendatud seadmetest.

Samsungi All Share abil saavad kasutajad sünkroonida DLNA-ühendusega digiseadmeid ja kasutada muusikat, filme ja fotosid otse Samsungi teleriekraanil. Arvutis, kaameras ja mobiilseadmetes olevaid faile saab juhtmeta ja lihtsalt kuvada otse teleris.

Skype

Skype’i abil saab teha teleris tasuta Skype-to-Skype videokõnesid kõikjale maailmas – lülitage vaid Skype’i sertifikaadiga HD-kaamera sisse ja oletegi valmis oma sõprade või sugulastega suhtlema.

Veebibrauser

Nutiteleri kaudu saab internetis surfata samamoodi kui arvuti vahendusel. Veebibrauser on teleri jaoks optimeeritud, et oleks võimalik nautida tõelist internetis surfamist, kuid suurel ekraanil.

Your Video

Your Video funktsiooniga saab juurdepääsu oma filmikavale. Your Video pakub kohandatud telesaate- ja filmisoovitusi, mis on valitud vastavalt kasutaja maitsele.

Social TV

Social TV abil saab jagada oma vaatamiskogemusi sõprade ja perega blogide ja vestlusteenuste kaudu, näiteks Facebook, Twitter ja Google Talk, vaadates samal ajal telerit.

3D-aktiivprillid

Ergonoomilised prillid on painduvate hingede ja reguleeritavate ninapehmendustega, ning need sobivad mugavalt isegi tavaliste prillide peale, et igaüks saaks nautida 3D-kogemust.

Lisavarustus

Nutiteleri funktsioonide täiustamiseks on Samsung välja töötanud mitmeid uuenduslikke tarvikuid. Nende hulgas on näiteks 3D-prillide juhtmeta laadimisjaam, milles saab samal ajal laadida kuni 4 paari prille, või ainulaadne Touch Control kaugjuhtimispult, mida saab kasutada teise teleriekraanina ja millel saab kuvada täieliku QWERTY-klaviatuuri.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles