250 000 eurot maksev virtuaal-Eesti ei saanudki eesistumiseks valmis (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS
EAS Foto: Mihkel Maripuu

Eestist sai täna Euroopa Liidu Nõukogu eesistujamaa, kuid selleks ajaks valmima pidanud Eestit tutvustava virtuaalreaalsuse miljoniprojektiga pole töö veel pihta hakanud.

Eelmisel suvel kuulutas ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) välja mastaapse hanke, mille esimese etapi eelarve oli 240 000 eurot, et luua virtuaalreaalsuse (VR) lahendus nii e-Eesti kui siinsete tehnoloogiasektori ettevõtete tutvustamiseks, vahendab Geenius. Kokku peaks projekt jätkuma kolm aastat ja eelarveks on tal tervelt miljon eurot.

Kuigi plaan oli virtuaal-Eesti käima saada selleks ajaks, kui Eestist saab ELi eesistuja, oli juba mullu augustis hanget välja kuulutades selge, et Suurbritannia rahvahääletuse tulemuse tõttu nihkub Eesti eesistumisaeg varasemaks, 2017. aasta teiseks poolaastaks.

Ometi on hange veninud. Väidetavalt on EAS juba aasta alguses hankes pakkumise teinud VR-arendajaid intervjueerinud, ent töö pole sellegipoolest pihta hakanud.

«Hange oma rahvusvahelise iseloomu ja suuremate summade pärast osutus keeruliseks ja aeganõudvaks ülesandeks,» põhjendas Anna Piperal EASi välisinvesteeringute keskusest, kes on ka E-Estonia Showroomi tegevjuht.

Tema kinnitusel peaks virtuaal-Eesti looja praeguse ajakava järgi välja valitama alles augustiks.

Loe lähemalt Geeniusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles