Volvo hakkab 2019. aastast ainult elektriautosid tootma (1)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo
Volvo Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Volvo Auto Grupp teatas kolmapäeval, et kõik uued mudelid, mis väljastatakse alates 2019. aastast saavad olema elektri- või hübriidmudelid.

Ettevõte jätkab sisepõlemismootoriga mudelite tootmist, mis on enne 2019. aastat väljastatud, kuid edaspidi tullakse välja ainult täiselektriliste või poolhübriid mudelitega, vahendab Reuters.

Volvo lõpetab sellega ligi sajandi kestnud sisepõlemismootoritega valmistatud mudelite tootmise. Tegemist on esimese traditsioonilise autotootjaga, kes on seadnud kuupäeva puhtal sisepõlemismootoritega uute mudelite arendamise lõpule.

Volvo plaanib 2019 kuni 2021 aastal turule tulla viie uue mudeliga, millest kõik on elektrilised, aga võimalik on soetada ka mudelite poolhübriid versioone.

«See tähendab, et tulevikus pole ühtegi Volvo autot, ilma elektrimootorita,» kinnitab Hakan Samuelsson, Volvo Auto tegevdirektor.

Volvo on aina enam asunud investeerima uutesse mudelitesse ja tehastesse peale Hiina Grupi Zhejiang Geely Holdinguga ühinemist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles