Liikuv kodukontor ehk mida on vaja, et teha tööd asukohast sõltumata

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Telli uudiskiri

Kätte jõudnud suvi annab paljudele võimaluse korraldada elu nii, et tööd ei pea tegema ühes kindlas kohas. Kui töö iseloom seda võimaldab ja olemas sobiv tehnika, siis tõesti pole piiranguid, kus töötada. Ainus eeldus on, et elekter võiks olemas olla. Ilma selleta läheks keeruliseks üle kümne tunni töötamine. Panime kokku listi komponentidest, millega saab töö tehtud nii Islandi vulkaanijalamil kui ka Saaremaa praamil, rääkimata suvekodust, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Mida on vaja selleks, et teha tööd suvilatrepil, auto tagaistmel või täispuhutaval rannatoolil?

- Sülearvuti

Seda võib asendada ka lauaarvuti, kui töö on suveperioodiks koondunud ühte kohta, näiteks suvilasse. Palju saab ära teha ka ainuüksi tahvelarvuti ja klaviatuuriga. Misiganes seadet ka ei kasutaks, peaasi, et aku peaks vähemalt kümme tundi.

- Internet

Kui internetti pole väga suurtes kogustes vaja, võib piisata telefoni hotspotist. Muul juhul on mugavaks lahenduseks väike ja kerge kaasaskantav ruuter, näiteks Huawei E5577S, mis võimaldab andmesidekiirust kuni 150 Mbit/s ja mahub taskusse. Kui on vajadus suuremate kiiruste järgi, sobib hästi Huawei ruuter E5186, mis taskusse ei mahu, kuid lubab kuni 300Mbit/s kiirust.

Näiteks Telia annab äriklientidele 1,49€ eest kuus lisa sim-kaardi, mida kasutada taskuruuteris, tahvelarvutis või sülearvutis ning mis annab võimaluse tööasju ajada ühtemoodi mugavalt nii Eesti metsade vahel kui ka Euroopa teises otsas.

Loe lisaks Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles