Briti ettevõtja: Brexit toob kaasa e-residentide kasvu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia poolt Brexiti kõnelusi juhtiv David Davis (vasakul) surub 17. juulil kätt Euroopa Komisjoni poolse Brexiti läbirääkija Michel Barnieriga (paremal).
Suurbritannia poolt Brexiti kõnelusi juhtiv David Davis (vasakul) surub 17. juulil kätt Euroopa Komisjoni poolse Brexiti läbirääkija Michel Barnieriga (paremal). Foto: THIERRY CHARLIER/AFP

Praegu toimuvate Brexiti kõneluste valguses on juba näha, et aasta pärast Brexiti hääletust on brittide taotluste esitamine Eesti e-residendi staatuse saamiseks kasvanud ning selliste tagauste kasutamine oma tegevuse kindlustamiseks Brexiti puhul vaid kasvab.

Briti ja USA väljaanded kirjutasid kuu alguses sellest, kuidas Briti ettevõtjad on otsimas tagauksi, mille abil siiski Euroopa turule tegutsema jääda ning et Eesti e-riigi programm on üks sobivaimatest, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Brexit juhtub nii või teisiti, enam tagasiteed ei ole,» nentis digiturunduse valdkonnas töötav ettevõtja Dirk Singer, kellel on kaks ettevõtet, millest üks on just Brexiti tõttu loodud Eestisse. 

«Kui Brexit teoks saab, suureneb kindlasti nii e-residentide kui ka ettevõtjate arv,» on Singer kindel, kuigi möönab, et isegi kui Eesti e-riigist kirjutavad maailmatasemel väljaanded, on huvi praegu veel leigepoolne.

Seni on britid kolme e-residentsuse programmi aasta jooksul loonud Eestis 86 ettevõtet, moodustades sellega 1153-st e-residendist veidi üle seitsme protsendi.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles