Millega kuulata muusikat?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Vanem põlvkond mäletab veel aega, mil transistorraadio oli kõva sõna ning see ei olnudki nagu üle-eelmisel sajandil. Tänapäeval aga on tegudeinimesel muusikakuulamiseks vaid üks vahend – nutiseade. Ning raadiot kuulavad sealt vaid need, kellel on mingil põhjusel vaja raadiot kuulata. Või need, kes veel ei tea sellistest suurepärastest rakendustest nagu Spotify, Apple Music jms. Kuigi erinevaid rakendusi on vähem kui raadiojaamu, võib ka nende vahel valimine olla keerukas. Allpool püüan välja tuua mõningaid argumente ühe või teise rakenduse poolt ja vastu, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

SPOTIFY

Muusikarakenduste kroonimata ja kroonitud kuningas. Üks esimesi tegijaid omal alal ning tänu sellele ka populaarseim. Spotify on kättesaadav kõikide operatsioonisüsteemidega (Android, iOS, Windows, isegi Linux) nii mobiilsetes seadmetes kui ka lauaarvutites. Lisaks on Spotify tugi sisse ehitatud paljudesse nüüdisaegsetesse multimeediaseadmetesse. Spotify kasutajaliides on meeldivalt intuitiivne ning pakub ohtralt võimalusi nii vanade lemmikute kuulamiseks kui ka uute avastamiseks.

Muusikavalik on enam kui avar, ehkki eestikeelne valik võiks olla sisukam (nagu ka teistel voogmuusikateenuste pakkujatel). Selle eest on ohtralt erinevaid taskuhäälinguid ning isegi luulet ja juttu. Rakendus/teenus on iseõppiv ehk märkides rakendust kasutades ära oma eelistused, suudab see pakkuda sellele vastavaid uusi artiste ja lugusid. Spotify sobib võrdselt hästi nii mobiilsetes seadmetes (sh ka auto) kui ka koduseks kuulamiseks. Ehkki Spotify on saadaval ka tasuta, soovitaks siiski kasutada reklaamivaba tasulist versiooni. Spotify Premiumi saad mugavalt ka siit tellida ja kui oled Telia uue Mobiilse Elu (alates 8 GB) klient, siis on teenus sulle lausa poole soodsam.

Spotify võimaldab sikutada muusikat ka oma mobiilseadmesse, et seda kuulata ka olukorras, kus võrguühendus puudub.

+

  • intuitiivne kasutajaliides
  • iseõppiv rakendus
  • lai seadmete toetus
  • kättesaadav kõigile operatsioonisüsteemidele
  • sotsiaalmeedia tugi

-

  • ei saa kasutada oma isikliku muusika esitamiseks

Millega veel muusikat kuulata, loe juba edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles