Gboard – Google’i tark klaviatuur teeb elu lihtsamaks

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Gboard pole tavaline klaviatuur, selle rikkalike võimalustega harjub kiiresti ja peale seda on väga raske võtta kasutusele mõni teine klaviatuurile. Olgem ausad, nutiseadmes teksti toksimist tuleb ette päris palju ja seega on ekraani alumisele poolele laotatud tähed väga olulised. Veel hiljuti kasutasin “Swift keyboardi”, mis oli päris arukas ja oskas ennustada, mis sõnu soovin kasutada. Üleminek teisele klaviatuurile on alati veidi vaevarikas. Võttis umbes nädala kuni lõplikult ära harjusin ja nüüd ei oska paremat lahendust soovidagi, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Üks Gboardi trumpe on Google’i otsingunupp, mis on koguaeg nähtaval. See tähendab, et mida iganes ma telefonis ka ei tee, alati on võimalus koheselt kasutada otsingumootorit. Selleks ei pea isegi vestluseaknast lahkuma. Otsitut on väga lihtne teistega jagada. Enam pole vaja avada eraldi brauserit, kopeerida aadressi ja seejärel seda osalistele ükshaaval jagada. Lisaks kõigile muudele maailmaasjadele, saab otsida ka üht kõige olulisemat chati komponenti – suures valikus emotikone.

Muidugi on võimalus valida erinevaid kujundusi, mis lisavad klaviatuurile omapära. Häälsisestus veel eesti keeles ei tööta, kuid kes soovib inglise keelset teksti dikteerida, saab seda mugavalt teha.

Edasi loe juba Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles