Peugeot plaanib sportlikku linnamaasturit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks Audile, mis esitleb Hiinas algaval autonäitusel oma uut Q3, esitleb oma kompaktse linnamaasturi kontseptsiooni ka Peugeot, kirjutab Whatcar.ee.
 


Shanghai autonäitusel on Peugeot stendis väljas uus maasturikontseptsioon SXC, mille disain baseerub SR1 kontseptsiooniautol. SXC-l on pikkust 4870 mm, kõrgust 1600 mm ja laiust 2035 mm. Telgede vahe ulatub aga koguni 3 meetrini.

Seega on tegemist sportlikult laia ning madala maasturiga ning sportlikkusele vihjab ka tema jõuallikas, milleks on Peugeot diisel-hübriid HYbrid4. Esirattaid veab 1,6-liitrine diiselmootor, tagarattaid aga kaks elektrimootorit koguvõimsusega 95 hobujõudu.

Süsteemi võimsusvaru ulatub 313 hobujõuni ning pöördemoment 300 Nm. Kütusekulu sealjuures jääb aga vaid 5,8 liitrini 100 kilomeetri kohta. Auto on suuteline sõitma ka ainult elektri jõul ja seda 12,4 kilomeetri ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles