Pildid ja video: Rolls-Royce tutvustas oma uut ja kõige ekstravagantsemat autot

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Luksusautode tootja Rolls-Royce tutvustas neljapäeval Londonis kaheksandat generatsiooni oma legendaarsest Phantom mudelist, mis on suurem ja luksuslikum kui kunagi varem. 

Hiiglasliku luksusmasina demonstratsioon tuli kõigest paar päeva peale Suurbritannia otsust keelata 2040. aastaks bensiini- ja diiselautod. 

Phantom on alati olnud üheks meelisautoks oligarhidele, naftašeikidele, mafioosodele ja kuulsustele. Sõiduki kasutajate hulka on kuulunud näiteks Elvis, kuninganna Elizabeth II ja 50 Cent. 

Phantomi juured ulatuvad 1925. aastasse, kuid esimene modernne mudel võeti kasutusele 2003. aastal. Phantom VIII näol on tegu esimese uuendusega pärast 2003. aastat. Võib-olla, et seeria kõige edukam mudel oli aga Phantom VI, mida tehti 1968 - 1990. aastatel.

Autol on 6,75 liitrine topelt-turboga V12 mootor, mis pakub juhile 563 hobujõudu ja 900 njuutonmeetrit pöördeid. V12 mootoriga tuleb 8-käiguline automaatkäigukast ja kogu jõuülekanne läheb tagaratastesse. Auto saavutab 100 kilomeetrise tunnikiiruse 5,3 sekundiga ning tippkiiruseks on kusagil 250 kilomeetrit tunnis. 

Autotootja sõnul on nad loonud kõige vaiksema auto maailmas. Uus Phantom on topitud täis heli isoleerivat materjali ja alumiinimust kere vähendab müra veelgi. Samuti on sõidukil spetsiaalsed heli vähendavad rehvid. Autosse sisse istumine ja uste sulgemine pidi ülejäänud maailma lihtsalt ära lõikama. 

Rolls-Royce ei täpsustanud, millal uus Phantom müüki läheb, kuid tõenäoliselt näeb seda 2017. aasta Frankfurdi autonäitusel. 

Auto hinnaks saab olema 375 000 eurot (440 000 dollarit). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles