Hiina Didi Chuxing ostab vähemusosaluse ettevõttes Taxify

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify
Taxify Foto: Eero Vabamägi

Taxify sai investeeringu ja alustab strateegilist koostööd sõidujagamisettevõttega Didi Chuxing.

Taxify alustab täna koostööd sõidujagamisteenust pakkuva platvormiga Didi Chuxing. Partnerlusega investeerib Didi Taxifysse ning toetab Eesti ettevõtte edasist kasvu Aafrikas ja Euroopas.

«Senised osanikud säilitavad kontrolli. Tegemist on vähemusosalusega, aga pikaajalise investeeringu ja koostööga,» ütles Taxify juhatuse liige Martin Villig BNSile.

Villigu sõnul kasutab Taxify investeeringut kasvamiseks põhiturgudel ning laienemiseks uutesse riikidesse. Ambitsioon on kasvada Euroopas ja Aafrikas kõige populaarsemaks transpordipakkujaks.

Lisaks äriarendusele jätkab Taxify suuri investeeringuid tehnoloogiasse ning plaanib Eesti kontorisse palgata 70 tarkvaraarendajat ning tootejuhti.

«Usun, et partnerlus aitab edendada koostööd Aasia, Euroopa ja Aafrika transpordivõrgustike vahel,» ütles Didi Chuxing asutaja ja tegevjuht Will Cheng Wei.

Taxify on 2013. aastal asutatud eestimaine tehnoloogiafirma, mis arendab ülemaailmset taksode ja sõidujagamise platvormi. Taxify tegutseb 25 linnas ja 18 erinevas riigis. Firmas töötab üle 180 inimese ja kasvu finantseerimiseks on varasemalt kaasatud 2 miljonit eurot riskikapitali.

Didi Chuxing on transporditeenust pakkuv IT-platvorm. Ettevõte vahendab erinevaid mobiilseid sõidu-, kulleri- ja renditeenuseid rohkem kui 400 miljonile kasutajale. 2016. Aasta oktoobri seisuga vahendas Didi iga päev üle 20 miljoni sõidu. Augustis 2016 võttis Didi Hiinas üle Uberi tegevuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles