Ferrari tahab hakata tegema sportlikke linnamaastureid

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari logo
Ferrari logo Foto: Imago sportfotodienst, Scanpix

Ferrari plaanib üha muutuval autotööstuse maastikul luua nelja-ukselise sportliku linnamaasturi ja murda nii välja oma eksklusiivsete sportautode nišist, et suurendada seeläbi kasumit.

Väljaandel Bloomberg õnnestus rääkida anonüümseteks jääda soovivate allikatega Ferraris, kes tunnistasid, et ettevõte kaalub sportliku linnamaasturi loomist, mis oleks natukene madalamas hinnaklassis kui ettevõtte tavaline ampluaa. 

Midagi konkreetset veel tulevast maasturist ei öeldud, kuid allikate sõnul hakkab see olema nelja-istmeline ja võib-olla ka nelja uksega. Auto hakkab olema ruumikam kui Ferrari senine 4-istmeline GTC4Lusso. Kõige selle juures tahetakse siiski säilitada Ferrarile omane sportlik stiil.

Eeldatav müük algab 2021. aastal ning maastur on eelkõige orienteeritud Aasia turgudele, eriti Hiinasse. Hinda pole veel kindlaks määratud, kuid eeldatavasti võidakse hakata müüma kuni 2000 eksemplari aastas. 

Ferrari on teadupärast siiani ühe aasta jooksul klientideni toimetatavate sõidukite arvu piiranud, et hoida oma eksklusiivsust. Luksuslike sportautode tootja seilab aga ühe enam muutuste tuules ning aastas klientideni toimetatavate autode arv üha kasvab. Varem oli see 7000, nüüd on 10 000 ja tõenäoliselt jätkab see number ka kasvamist.

10 000 piiri ületamine tähendaks aga seaduste järgi «väiketootja»  staatusest loobimust ja sellega kaasneksid mitmed kütusesäästlikuse ja heitgaasidega seostuvad regulatsioonid. Sellega seoses plaanib ettevõte hakata 2019. aastast tutvustama rohkem hübriidmudeleid, et regulatsioonidele vastata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles