Kuidas saada oma Tesla Model 3 kiiremini kätte?

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tesla

Kui hetkel minna ja tellida omale Tesla Model 3, siis tõenäoliselt ei saa oma uut autot katsuda enne 2018. aasta lõppu. Miks see nii on ja kas selles suhtes saab midagi ette võtta? 

Esiteks tuleks ära mainida, et Teslal on hetkel aukartust äratav (ja võib-olla neile ka kõhedust tekitav) tellimuste arv, mida täita. Uut elektriautot ootavad üle poole miljoni kliendi ja Tesla pole oma tootmist veel korralikult käimagi saanud. 

«Nüüd ootab meid ees kuus kuud tootmispõrgut,» ütles Musk reedel toimunud pidulikul avamispeol, kus võtmed said kätte esimesed 30 Tesla Model 3 ostjat, kes olid kõik ettevõtte töötajad. 

Seega, kuidas võiks oma Tesla Model 3 kättesaamist teoreetiliselt kiirendada?

Esimene võimalus oleks omada Model S-i või Model X-i. Nimelt liigutatakse Tesla omanikud järjekorras ette poole - sellega tänatakse kliente lojaalsuse eest. 

Teine, mitte kuigi praktiline võimalus oleks kolida. Kohaletoimetamine algab USAst ja sellele järgnevad riigid, kus on vasakpoolne liiklus. Selliste riikide hulka kuuluvad näiteks Ühendkuningriigid, Jaapan, India ja Austraalia. 

Veel üks võimalus oleks tellida omale kõige kallim Model 3. Kõige esimesena hakatakse tootma pikema sõiduulatusega versiooni, millel on ka kõige paremad modifikatsioonid. Viimaste hulka kuulub näiteks klaasist katus ja täiustatud helisüsteem. Selliseid sõidukeid hakatakse laiali saatma juba oktoobris. Paraku tõstab see hinna koguni 49 000 dollari peale.

Millalgi tulevad saadavale ka kahe mootoriga (üks ees ja üks taga) nelikveolised versioonid ja valge sisustusega versioonid. Kättesaadavuse kiiruse huvides ei taskus neid siiski tellida, sest hilisemaid versioone hakatakse tõenäoliselt ka kõige viimasena tegema.

Allikas: Wired

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles