Väljavool jätkub: Tesla kaotas peale Model 3 debüüti järjekordse juhtivtöötaja

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla tehas Fremontis.
Tesla tehas Fremontis. Foto: Paul Sakuma/AP

Tesla akude arenduse direktor Kurt Kelty lahkus esmaspäeval ametist, vahetult peale reedest Model 3 debüüti. Tegu on juba mitmenda sellel aastal toimunud lahkumisega.

Kelty liitus Teslaga 2006. aastal ja oli üks kõige staažikamaid ettevõtte juhtivtöötajaid. Tesla pressiteate järgi jaotatakse tema töökohustused erinevate meeskondade vahel laiali, vahendab Bloomberg

Kelty lahkumine tuleb ajal, millal Tesla on oma ajaloo kõige kriitilisemas seisus, sest tootmist tuleb järsult kasvatada. Nagu Musk reedel olukorda ise sõnastas, siis ootab ettevõtet ees «tootmispõrgu». 

Miks Kelty lahkus, pole hetkel teada, kuid pressiteates väidetakse, et mees läks otsima uusi võimalusi ja Tesla tänab teda oma teenistuse eest. Varem sellel aastal pani oma ameti maha ka Tesla finantsjuht Jason Wheeler. 

Anonüümseks jääda soovivad allikad on öelnud, et Teslast on lahkunud juba terve hulk inimesi. Põhjendustena tuuakse välja suurest riskidest tulenev stress, pikad töötunnid ja ettevõtte juhi Elon Muski «intensiivsus» ning nõudlikus.  

Teise kvartali jooksul aeglustas Model S-i ja Model X-i müüki 100kWh akude defitsiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles