Video: esimesed kaadrid töötavast hyperloop'i kapslist (2)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hyperloop One katsetaks nädalavahetusel oma Nevada kõrbe katsetustunnelis edukalt magnetitel liikuvat kapslit. Tegu on esimese videomaterjaliga tunnelis liikuvast hyperloop'i kapslist, mis ei ole lihtsalt testimiseks mõeldud kelk.  

Los Angeleses paiknev ettevõte laadis oma video üles teisipäeval. Kui video esimesel poolel näidatakse veel kelku, siis teisel poolel lükatakse vaakumtunnelisse juba päris kapsel, mida tahetakse tulevikus kasutada reisjate veoks. Videomaterjalilt on näha, et kapsli katsetus on edukas.

Kapsel saavutas magnetitel hõljudes viie sekundiga kiiruse 308 kilomeetrit tunnis, kasutades selleks rohkem kui 3000 hobujõudu genereerivat elektriajamit. Tegu on küll vaid fraktsiooniga üle tuhande kilomeetrisest tunnikiirusest, mille süsteem lõpuks saavutama peaks, kuid sellest hoolimata on tegu suure sammuga edasi. 

Katse põhimõtteliset tõestas, et hyperloop kui tehnoloogia töötab. See ei tähenda aga, et nüüd algab tähelend, sest süsteem tuleb muuta ka praktiliseks ja ennast ära tasuvaks. Äriplaan ei tööta kui inimesed ei eelista seda traditsioonilistele transpordi meetoditele. Samuti tuleb teha veel tööd õhulüüside kallal, sest hetkel puudub efektiivne meetod tunneli kiiresti vaakumisse viimiseks. 

Hyperloop One viis 12. mail katsetustunnelis läbi esimese eduka katsetuse, kus kasutati kelku. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles