Riigihangete register oli rikkis, osa hangete tähtaeg tuli edasi lükata

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-riigihangete keskkond
E-riigihangete keskkond Foto: Kuvatõmmis

Riigihangete registri mitmed olulised funktsioonid ei olnud eile ennelõunal töökorras ning seetõttu tuli mitme riigihanke tähtaeg edasi lükata.

Registrisse sai küll sisse logida, kuid näiteks ei saanud soovijad esitada pakkumisi ja esitada hankijatele küsimusi. Kasutajatele ilmus neil juhtudel teade sõnumiga «vabandame, e-riigihangete keskkond ei ole hetkel kättesaadav» ning palvega pöörduda kasutajatoe poole.

Rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Maarika Tork ütles, et katkestus eile hommikul tõepoolest esines.

«Rahandusministeeriumile infotehnoloogilist tuge pakkuv Infotehnoloogiakeskus RMIT lahendas probleemi ja registri töö taastus 10.14,» täpsustas ta. «Kahjuks tuleb tehnilisi tõrkeid aeg-ajalt igas süsteemis ette.»

Hankijad, kellel oli eile e-hankes tähtaeg saabumas, said registrilt e-kirja, millega anti teada, et tähtaeg tuleb registri töö taastumisel vastavalt riigihangete seadusele edasi lükata. Nii on pakkujatel võimalik poolelijäänud pakkumused siiski esitada ja hankijatel menetlusega jätkata.

Praegu on käimas riigihangete registri uuendamise projekt. Sellega soovitakse 2018. aasta lõpuks olemasolev register üle viia uuele nüüdisaegsele tehnilisele platvormile, mille tulemusel peaks paranema oluliselt ka registri töökindlus. Projekti maksumus on 2,5 miljonit eurot, 85 protsenti summast tuleb Euroopa Liidult. Tööd viib elu Nortal.

Ligi 90 protsenti Eesti riigihangetest korraldatakse praegu elektrooniliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles