Troonide Mängu häkkerid nõuavad lunaraha (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mäng» on võitnud 38 Emmyt, mis on teleajaloo suurim Emmy'de arv ühe sarja kohta.
«Troonide mäng» on võitnud 38 Emmyt, mis on teleajaloo suurim Emmy'de arv ühe sarja kohta. Foto: HBO

Nädal aega tagasi HBO-le küberrünnaku korraldanud häkkerid lekitaisid uue portsu varastatud andmeid, jättes seekord maha ka lunaraha nõude. 

Poole gigabaidine leke on salapärase grupi sõnul vaid järjekordne osa 1,5 terabaidisest varastatud materjali hulgast, mida plaanitakse veel lekitada. Seekordse laadungiga tulid nelja esimese osa stsenaariumid ja ka veel ilmumata viienda osa stsenaarium. Kõigil oli juures vesimärk tekstiga: «HBO kukub».

Lisaks stsenaariumitele lekitati ka mitmesuguseid HBO dokumente, sealhulgas e-kirjad, bilansiaruanded, töölepingud ja turundusstrateegia materjalid. Seekord jätsid häkkerid aga endast maha ka video formaadis lunarahanõude, kus Troonide Mängu tunnusmeloodia taustal jooksev tekst teavitas summast, mis tuleb maksta, et lekitused lõppeks. HBO ei avaldanud summa suurust. 

«HBO kulutab 12 miljonit turu uuringutele ja viis miljonit seitsmenda hooaja reklaamimisele. Võtke meid lihtsalt kui osa reklaamieelarvest,» seisis videos, millele oli alla kirjutanud «härra Smith.» Video lõppeb pildiga Öö Kuningast, keda on kujutatud ka artiklit saatval pildil. Lunaraha nõudel puudus saatmiskuupäev, kuid ultimaatumina oli välja toodud kolm päeva peale video saatmist. 

Mingil jabural põhjusel rõhutasid vargad lunaraha nõudes, et nad ei tee tegelikult seda üldsegi raha pärast. «See on meile mäng ja raha ei ole siin peamiseks eesmärgiks. Me ei taha HBO-d kahjustada, ainult osa nende sissetulekust.» 

HBO pihta suunatud küberrünnak leidis aset eelmisel nädalal kui häkkerid saatsid meediale oma kuriteost teavituse. HBO, kes on nüüdseks alustanud koostööd politsei ja küberkaitse laboritega, on andmeleket tunnistanud, kuid ei usu hetkel, et nende kõige tundlikumad e-kirjad varastati. 

Allikas: Wired

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles