Video: Facebooki suur uuendus ähvardab segi paisata kogu teletööstuse

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenus Watch
Teenus Watch Foto: Facebook

Maailma suurim sotsiaalmeediavõrgustik Facebook astub lähiajal olulise sammu video- ja teletööstuse ajaloos, kui käivitab YouTube'i ja tegelikult ka telejaamade hirmuks päris oma videoteenuse nimega Watch.

Peagi näevad kasutajad TABi Watch oma Facebooki menüüs ning võrgustik asub seal pakkuma muu hulgas filme, mille loomist ta ise rahastab. Esile tuuakse iga kasutaja jaoks filmivalik, mis lähtub tema sõprade lemmikutest, kirjutab BBC.

Loomulikult saavad kasutajad filme kommenteerida ja moodustada üheaegseks vaatamiseks gruppe – ehk koos «kinno» minna.

«Filmi vaatamine ei pea olema passiivne. See võib olla ka võimalus jagada oma muljeid ja tuua kokku samadest asjadest hoolivaid inimesi,» kommenteeris uuendust Facebooki juht Mark Zuckerberg.

Siiani vahendas Facebook vaid kasutajate lühivideoid ja otsestriime ning uudistekanalite lühiklippe. Seni pole teada, kuidas hakkab välja nägema reklaamide paigutamine Facebooki pakutavates filmides või nende ümber.

Zuckerbergi sõnul ilmub teenus esimesena USA kasutajatele.

Kerge ei saa Facebookil kindlasti olema. Vanemad generatsioonid on kindlasti kinni tavateleviisori ja kindla saatekava alusel vaatamises. Mis puutub aga online-TV teenustesse, siis selles osas on ka Eesti turg pakkujatest pungil täis – alates Netflixist ning lõpetades Starmani ja Telia lahendustega.

Alles eile teatas Disney, et korjab oma sisu Netflixist ära ja asub looma oma striiminguteenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles