Pildid ja video: Ford GT ’67 Heritage Edition on meenutus kunagisest suurest võidust

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meenutamaks 1967. aasta võitu Le Mansi 24 tunni võidusõidul annab Ford välja väga piiratud kogustes tehtava GT erimudeli, mille nimeks saab 2018 Ford GT ’67 Heritage Edition.

50 aastat on möödunud sellest kui Dan Gurney ja A.J Foyti juhitud GT40 Mark IV võitis maailma vanima ja vahest ka kõige prestiižikama võidusõidu, mida korraldatakse tänase päevani. Ford tunneb selle saavutuse üle uhkust ja nii on nad otsustanud tutvustada augustis toimuval Monterey autonädalal Californias GT erimudelit, mille vähesed õnnelikud võivad omale soetada.

Erimudel on punast värvi, kandes endaga kahte valget triipu ja number 1 märke, mis on nii kapotil kui ustel. Lisaks eristavad masinat tavamudelist veel 20-tollised alumiiniumveljed, punased piduriklotsid ja hõbedased peeglid. Uuenduskuuri on saanud ka sisustus. Istmetel ja roolil on punased õmblused ning turvavööd on üleni punased.

Millal sõiduk müüki läheb või palju see maksma hakkab, pole veel teada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles