Valitsus soovitas SKAIS2 arendamine praegu lõpetada (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva kabinet
Kaia Iva kabinet Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Valitsus otsustas tänasel kabinetiistungil nõustuda sotsiaalministeeriumi kavatsusega lõpetada kurikuulsa SKAIS2 arendamise leping ettevõttega Tieto.

«Valitsus andis ministeeriumile soovituse jätkata läbirääkimistega selleks, et võimalusel kokkuleppel see leping lõpetada. Selle (ministeeriumipoolse – toim) kinnitusega, et igal hetkel oleks silmas peetud seda, et kõik infosüsteemid oleksid maksimaalselt ja võimalikult hästi turvatud selles osas, et inimesed oma väljamaksete osas ei peaks kannatama,» ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva pärast valitsuse istungit ajakirjanikele.

Sotsiaalkaitseameti infosüsteemi arendusprojekti SKAIS2 elluviimiseks sõlmiti leping Tietoga 31. juulil 2014. Tööhõivereformi aluseks olnud tööd pidid valmima 1. jaanuaril 2017 ning pikendatud tähtaja kohaselt juulis 2018. Ministeeriumi ja ettevõtte koostöö ei kandnud aga jätkuvalt vilja ning juunis esitas riik Tietole viivituste eest leppetrahvi nõude 855 452 eurot ja 94 senti.

Raha on projektile koos lisatöödega kulunud 6 miljonit eurot. Ühtlasi on nüüd ministeeriumil kavas välja kuulutada uus hange mahus 10 miljonit eurot ja tähtajaga neli aastat.

SKAIS2 saaga on saanud konfliktiallikaks mitme ministri ja ametniku vahel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles