HBO lekitas ise järgmise «Troonide mängu» episoodi

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophie Turner Sansa Starki rollis seriaalis «Troonide mäng»
Sophie Turner Sansa Starki rollis seriaalis «Troonide mäng» Foto: Helen Sloan/AP/Scanpix

Tuleb välja, et häkkerid ei ole alati need, kes «Troonide mängu» episoode lekitavad. Sellega saab väga hästi hakkama ka HBO ise. 

Esiteks tuleks ära märkida, et hiljuti lunarahanõude esitanud häkkerid ei ole otseselt lekkitanud mitte ühtegi täispikkuses «Troonide mängu» osa. Nemad on lekitanud ainult stsenaariume ja kaadreid. Kõik lekkinud täispikkuses osad on tulnud ettevõtte seest. 

Sama juhtus täna ka «Troonide mängu» seitsmenda hooaja kuuenda osaga, mis lekkis läbi HBO Hispaania ja Põhjamaade regiooni voogedastusteenuse, kus episood pandi ekslikult saadavale. 

HBO ise süüdistas lekituse põhjustanud eksimuses kolmandat osapoolt, kes peatselt ka kogu materjali vaatajaskonna eest eemaldas. Ettevõtte sõnul ei ole intsidendil mitte mingit pistmist häkkeritega, kes hiljuti suure koguse andmeid varastasid. 

«Troonide mängu» eelmine osa lekkis läbi India ettevõtte Hotstar, kes vastutas sarja kohalikul tasandil levitamise eest. Lekitusega seotult vahistati neli inimest. 

«Troonide mäng» on kõige enam ebaseaduslikult levitatud sari maailmas ning lekituste ohjeldamine paistab üha enam olevat nagu uppuvalt paadilt kapaga vee välja pildumine. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles